Illegal tv-strejk stoppar VM

Italienska tv-tekniker stoppar fortsatt tävlande i alpina VM i Bormio. På onsdagen tvingades arrangörerna ställa in storslalomtävlingen för herrar.
En vild strejk inom den italienska tv-produktionen styr plötsligt tävlingarna. En liten oberoende fackföreningsavdelning i Milano ligger bakom arbetsvägran. De vill inte tolerera kontrakten med det italienska tv-bolaget RAI som producerar sändningarna från VM i Bormio/Santa Caterina.
- Vi är här för att kämpa om medaljer. Med en sån här händelse kommer man bort från det sportsliga och det kan skada sporten i förlängningen. Det är tråkigt att sånt här ska få styra vår verksamhet, säger svenske landslagskoordinatorn Christopher Granberg till TT.
Arrangörerna ville inte att alla tv-åskådare skulle gå miste om bilder. Dessutom är alla reklamavtal skrivna med tillägget att tv ska sända och därmed exponera skyltar. 
Vid niotiden på morgonen tvingades VM-arrangören inse att det saknades så många ur personalen att det var omöjligt att göra en tv-produktion, så många bland de anställda saknades. Nu är förhoppningen att tävlingen ska köras under torsdagen som sedan tidigare är utsedd till reservdag.
Internationella skidförbundet (FIS) förvarnades om strejken på tisdagskvällen, men trots stora ansträngningar för att flytta teknik och personal tvingades FIS slutligen ge upp.
- Åh, inte igen, var det första jag tänkte när jag hörde om strejkhotet, säger FIS-ordföranden Gian Franco Kasper.
Det var ju tv-strejk under förra VM här i Bormio, 1985. Då kunde vi sända till andra länder, men inte nationellt.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.