Bandyn säkrar fem-årsavtal med SVT

Inom Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy är glädjen stor. Parterna har lyckats enas med SVT om ett nytt femårsavtal med för sändning av SM-finalen. Finalen har fått en ny hemvist i ABB Arena Syd i Västerås, och både dam- och herrfinalen ska direktsändas i SVT. Lördagen den 16 mars 2024 båda finalerna i Västerås.

ABB Arena Syd i Västerås blir spelplats för SM-finalen i bandy som SVT sänder de närmaste fem åren

 

 

 

– Det är en stor och viktig helg för svensk bandy i stort och det betyder mycket för oss att kunna säkra den långsiktiga exponeringen i SVT Vi ser verkligen fram emot en fullspäckad finalhelg i Västerås med såväl dam- och herrfinalen som ungdomsfinalerna. Alla är åter tillbaka under samma helg, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Svenska Bandyförbundet.

– Det betyder väldigt mycket för oss att SVT ser ett stort värde i att sända ett av de mest traditionsrika idrottsevenemangen. Finalen 2024 blir den 118:e i obruten svit och vi är väldigt glada över att SVT kommer vara med oss åtminstone till den 122:a. Det här avtalet harmoniserar även i längd med det avtal vi har för Elitserien med Bonnier News. Båda parterna ska därför sända finalen under de kommande fem säsongerna, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.