400 000 tittare vid premiären av Salming-serien

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

 

– Jag är så otroligt glad över publikens mottagande av serien. Vi har verkligen gått in med allt i denna serie och att den skulle bli en tittarsuccé redan efter 24 timmar är något jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag tror att Börje hade varit så nöjd!, säger Valter Skarsgård.

genomslagskraft 

Börje Salming gjorde det ingen svensk gjort före honom. Han bokstavligt talat slog sig in i världens tuffaste hockeyliga NHL. Han var en legend som satte sitt avtryck på en hel värld – både på och utanför isen. Ett bevis på hans otroliga genomslagskraft är också premiären av dramaserien om hans liv. Viaplays nya storsatsning Börje – The Journey of a Legend hade premiär under söndagen den 19 november där förväntningarna hade byggts upp under flera veckor. Och det blev en omedelbar tittarsuccé. Börje är den mest sedda originalserien på premiärdagen på Viaplay i Sverige - någonsin. På TV3 hade Börje 396 000 tittare och den totala tittarsiffran kommer fortsätta öka med extrainsatta repriser. 

– Att Börje var större än oss alla är bevisat nu. Han var folksjälen personifierad, mannen av stål med hjärtat av guld som ledde oss framåt. Att serien blev en omedelbar tittarsuccé är beviset för hans kraft. Vi är så stolta och glada över att få vara med på den här resan, säger seriens skapare och regissör Amir Chamdin.

Börje – The Journey of a Legend har fått ett starkt mottagande av både tittare och media. Dramaserien har fått lovord av flera av Sveriges främsta tv-kritiker där bland annat Sportbladet skrev ”så snuddande nära fem dansande plus man kan komma”. 

Aftonbladet (4/5): “En underhållande, rörande och inspirerande hyllning. Börje gör väldigt mycket rätt.”

Expressen (4/5): ”Börje fångar vad det innebär att vara människa alldeles utmärkt.”

Filmtopp (4/5): “Det finns inget att ogilla med Börje.”

TV-Dags med Kjell Häglund (4/5): ”En formidabel hockeykarriärresa som pendlar mellan tittgodis och ren magi i både sport- och miljöskildringarna med suveräna skådespelare.”

Gefle Dagblad (4/5): “Ska du se en tv-serie i år är det den här” 

Dramaserie i sex delar

Börje – The Journey of a Legend är en dramaserie i sex delar regisserad och skapad av Amir Chamdin fritt baserad på hockeylegendens liv. Serien skildrar Börje Salmings resa från en ung pojke i Kiruna, via sitt genombrott i Brynäs till hans proffskarriär i Toronto Maple Leafs. Han blev en av de första européerna att spela i NHL. Börje Salming var personligt involverad i projektet hela vägen tills han tragiskt gick bort i sjukdomen ALS den 24 november förra året.  

Valter Skarsgård spelar huvudrollen som Börje Salming med Hedda Stiernstedt, Jason Priestley, Oscar Skagerberg, Pelle Holmström, Jack Langedijk, Kelly van der Burg och A.C. Peterson i bärande roller. Lika mycket som serien handlar om hockey är det också en historia om kärlek, vänskap och lojalitet.

– Dramaserien Börje är verkligen en diamant i vårt utbud som vi är så stolta över och vi har verkligen gjort allt för att nå ut med denna serie. Därför är det så extremt glädjande att se att budskapet nått fram och att så många tittare bänkade sig för att se premiären. Börje Salming slog så många rekord på isen och serien Börje slog så många rekord på TV3 och Viaplay. Vi är otroligt tacksamma. Denna serie förtjänar all framgång, säger Joakim Franke, innehållschef på iaplay Group i Sverige. 

Börje – The Journey of a Legend är en dramaserie i sex delar som hade premiär den 19 november på Viaplay och TV3 och visas fortsatt på söndagar. En repris av Börje går även klockan 22:10 på TV3 på torsdagar. Börje är inspelad i Sverige, Kanada och Mexiko. Serien bygger på en originalidé av regissören Amir Chamdin (Partisan, Cornelis). Manusförfattare är Martin Bengtsson som också skrivit boken "I skuggan av San Siro", vilken ligger till grund för filmen Tigrar. Producent är Johanna Wennerberg på Warner Bros. ITVP Sweden. Exekutiv producent på Viaplay Group är Sara Askelöf.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen