Här är utbudet för idrott i SVT 2024

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

EBU har 70 medlemmar, främst TV-bolag men också några radiobolag, har sitt säte i Grand-Saconnex i Schweiz

Året bjuder på olympiska spelen i Paris 2024 (26 juli till 11 augusti), som EBU-medlemmar sänder via sina egna, individuella avtal med Warner Bros. 

Europeiska radio- och TV-unionen, ofta förkortat till EBU eller UER, är världens största sammanslutning för nationella TV- och radiobolag. Unionen är framför allt känd för TV-samarbetet

Samtidigt kommer EBU-medlemmar i utvalda territorier att sända UEFA EURO 2024, fotbolls-EM som arrangeras av Tyskland (14 juni till 14 juli), genom kontrakt som förhandlas fram centralt av Eurovision Sport, medan andra medlemmar visar kontinentens fyråriga nationsmästerskap som ett resultat av individuella avtal med UEFA.

Andra höjdpunkter under det kommande året inkluderar:

Vintersporter

Som alltid kommer EBU-medlemmarna att visa en komplett serie av vintersportevenemang, inklusive skidskyttens BMW IBU World Championships i Nove Mesto Na Morave, Tjeckien den 7-18 februari, snabbt följt av IBU Youth Junior World Championships i Otepaa, Estland den 23 februari till 2 mars.

FIS skidflygnings-VM, där världens bästa backhoppare kommer att visa spektakulära hopp på upp till 250 meter, gnomförs i Kulm/Bad Mitterndorf, Österrike den 25-28 januari, medan alpin skidåknings World Cup-säsong kulminerar med finalen i Saalbach, Österrike den 16-24 mars.

Cykling

Tour de France  pågår mellan29 juni till 21 juli och damversionen, är planerad till 12-18 augusti. Den sista av säsongens Grand Tours, Vuelta a Espana, visas gratis 17 augusti-8 september, med damversionen, Vuelta Femenina äger rum tidigare under säsongen, 29 april till 7 maj.

Dessa ikoniska etapplopp kommer att åtföljas av ett komplett program med endagsklassiker för män och kvinnor.

EBU Members ska också sända bland annat de årliga UEC Road European Championships i Limburg-Flandern, Belgien den 11-15 september, följt av UCI Road World Championships, som i år sker i Zürich i Schweiz, ett av den europeiska landsvägscyklingens grogrunder, den 21-29 september.

Friidrott

Under ett år då elitidrottare harsiktet inställt på OS i Paris 2024, finns det två stora möjligheter för gratis-tv-tittare att ta reda på vem som är i form inför spelen: inomhus-VM i friidrott i Glasgow , Skottland den 1-3 mars; och friidrotts-EM i Rom, Italien den 7-12 juni.

Vattensport

Likaså kommer vattensportfans i Europa att ha en chans att bedöma utsikterna för sina favoriter vid vattensports-VM i Doha, Qatar den 2-18 februari, och European Aquatics Championships, som hålls av Belgrad i Serbien den 10-23 juni .

Samtidigt kommer en uppsättning av hjälta och hjältinnorna från Paris 2024 att visas vid vattensports-VM (25m) i Budapest, Ungern den 10-15 december.

Gymnastik

FIG Aerobic World Championships hålls i Pesaro, Italien 27-29 september. Tidigare under året ska stjärnor inom europeisk gymnastikuppträda på Artistic Gymnastics European Gymnastics i Rimini, Italien, med herrtävlingen 24-28 april och damerna 2-5 maj. Dessa följs av EM i Rytmisk Gymnastik i Ungern, Budapest den 22-26 maj.

Segling

I september förra året tillkännagav EBU att de hade förvärvat mediarättigheterna att täcka den 37:e upplagan av America’s Cup, seglingens blåbandsevenemang, i 39 territorier. Den sista av tre preliminära evenemang genomförsi augusti, inför America’s Cup-matchen, som är planerad till 12-20 oktober i Barcelona, Spanien.

Segling

De nya rättigheterna omfattar även Challenger Selection Series och Youth and Puig Women’s America’s Cup den 26 september till 16 oktober.America's Cup, officiell arrangör av evenemanget, erbjuder EBU-medlemmars publik innovativa digitala förbättringar av täckningen, vilket hjälper till att uppnå det bestående målet att göra segling tillgänglig för så många fans som möjligt.

Sommarsport

Andra populära sommarsportevenemang i år som säkerligen blir uppskattade  är världsroddens kombinerade EM och OS-kval i Szeged, Ungern den 25-28 april, med ett andra olympiskt kvalevenemang planerat till 19-21 maj i Luzern. Schweiz.

Rugby Europe arrangeras två Rugby Sevens-turneringar i Makarska, Kroatien den 7-9 juni och i Hamburg, Tyskland den 28-30 juni, medan en serie kvalturneringar för FIBA 3x3 Basketball Olympic Games genomförs Paris 2024 Games i augusti.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.