Här är utbudet för idrott i SVT 2024

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

EBU har 70 medlemmar, främst TV-bolag men också några radiobolag, har sitt säte i Grand-Saconnex i Schweiz

Året bjuder på olympiska spelen i Paris 2024 (26 juli till 11 augusti), som EBU-medlemmar sänder via sina egna, individuella avtal med Warner Bros. 

Europeiska radio- och TV-unionen, ofta förkortat till EBU eller UER, är världens största sammanslutning för nationella TV- och radiobolag. Unionen är framför allt känd för TV-samarbetet

Samtidigt kommer EBU-medlemmar i utvalda territorier att sända UEFA EURO 2024, fotbolls-EM som arrangeras av Tyskland (14 juni till 14 juli), genom kontrakt som förhandlas fram centralt av Eurovision Sport, medan andra medlemmar visar kontinentens fyråriga nationsmästerskap som ett resultat av individuella avtal med UEFA.

Andra höjdpunkter under det kommande året inkluderar:

Vintersporter

Som alltid kommer EBU-medlemmarna att visa en komplett serie av vintersportevenemang, inklusive skidskyttens BMW IBU World Championships i Nove Mesto Na Morave, Tjeckien den 7-18 februari, snabbt följt av IBU Youth Junior World Championships i Otepaa, Estland den 23 februari till 2 mars.

FIS skidflygnings-VM, där världens bästa backhoppare kommer att visa spektakulära hopp på upp till 250 meter, gnomförs i Kulm/Bad Mitterndorf, Österrike den 25-28 januari, medan alpin skidåknings World Cup-säsong kulminerar med finalen i Saalbach, Österrike den 16-24 mars.

Cykling

Tour de France  pågår mellan29 juni till 21 juli och damversionen, är planerad till 12-18 augusti. Den sista av säsongens Grand Tours, Vuelta a Espana, visas gratis 17 augusti-8 september, med damversionen, Vuelta Femenina äger rum tidigare under säsongen, 29 april till 7 maj.

Dessa ikoniska etapplopp kommer att åtföljas av ett komplett program med endagsklassiker för män och kvinnor.

EBU Members ska också sända bland annat de årliga UEC Road European Championships i Limburg-Flandern, Belgien den 11-15 september, följt av UCI Road World Championships, som i år sker i Zürich i Schweiz, ett av den europeiska landsvägscyklingens grogrunder, den 21-29 september.

Friidrott

Under ett år då elitidrottare harsiktet inställt på OS i Paris 2024, finns det två stora möjligheter för gratis-tv-tittare att ta reda på vem som är i form inför spelen: inomhus-VM i friidrott i Glasgow , Skottland den 1-3 mars; och friidrotts-EM i Rom, Italien den 7-12 juni.

Vattensport

Likaså kommer vattensportfans i Europa att ha en chans att bedöma utsikterna för sina favoriter vid vattensports-VM i Doha, Qatar den 2-18 februari, och European Aquatics Championships, som hålls av Belgrad i Serbien den 10-23 juni .

Samtidigt kommer en uppsättning av hjälta och hjältinnorna från Paris 2024 att visas vid vattensports-VM (25m) i Budapest, Ungern den 10-15 december.

Gymnastik

FIG Aerobic World Championships hålls i Pesaro, Italien 27-29 september. Tidigare under året ska stjärnor inom europeisk gymnastikuppträda på Artistic Gymnastics European Gymnastics i Rimini, Italien, med herrtävlingen 24-28 april och damerna 2-5 maj. Dessa följs av EM i Rytmisk Gymnastik i Ungern, Budapest den 22-26 maj.

Segling

I september förra året tillkännagav EBU att de hade förvärvat mediarättigheterna att täcka den 37:e upplagan av America’s Cup, seglingens blåbandsevenemang, i 39 territorier. Den sista av tre preliminära evenemang genomförsi augusti, inför America’s Cup-matchen, som är planerad till 12-20 oktober i Barcelona, Spanien.

Segling

De nya rättigheterna omfattar även Challenger Selection Series och Youth and Puig Women’s America’s Cup den 26 september till 16 oktober.America's Cup, officiell arrangör av evenemanget, erbjuder EBU-medlemmars publik innovativa digitala förbättringar av täckningen, vilket hjälper till att uppnå det bestående målet att göra segling tillgänglig för så många fans som möjligt.

Sommarsport

Andra populära sommarsportevenemang i år som säkerligen blir uppskattade  är världsroddens kombinerade EM och OS-kval i Szeged, Ungern den 25-28 april, med ett andra olympiskt kvalevenemang planerat till 19-21 maj i Luzern. Schweiz.

Rugby Europe arrangeras två Rugby Sevens-turneringar i Makarska, Kroatien den 7-9 juni och i Hamburg, Tyskland den 28-30 juni, medan en serie kvalturneringar för FIBA 3x3 Basketball Olympic Games genomförs Paris 2024 Games i augusti.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Göteborg är fyllt till bristningsgränsen av idrottsungdomar, det vet ni vid det här laget.  Så här ser det ut varje år.Detär handbollslag frånPartillecCup som har avslutats, men alla har inte hunnit lämna stan. Och nu kommer dagligen allt flera av  fotbollslagen i Gothia Cup, de som förbereder inledningen på på världens största fotbollsturnering för ungdomar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.