203 tv-matcher med alla stjärnor

Champions League kommer tillbaka ! Viaplay Group har lyckats i förhandlingarna och kunde på onsdagen gå ut med nyheten. Från och med i höst sänds världens största klubblagsturnering åter i Viaplays kanaler. Och det blir fler matcher än någonsin, då nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026/2027.

Avtalet är undertecknat. Champions League återvänder till ViaPlay Group.

– Vi befäster vår position som den ledande streamingtjänsten av sport i Sverige, säger Christian Albeck, tillförordnad vd för Viaplay Group i Sverige.

Utökat nytt avtal

Han känner väl till värdet för tittarna.Ingen annan TV-spor lockar tittarnaaå mycket som den internationella fotbollsturneringen.
Champions League för herrar startade 1992 och är världens mest prestigefyllda klubbturnering. Med klubbar som Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Paris Saint-Germain, Inter och Bayern München är det en av de mest sedda sportevenemangen i världen.
Finalen 2023 i Istanbul visades i 200 länder med en uppskattad räckvidd med 450 miljoner tittare.
Nu har Viaplay Group säkrat kontratet. De exklusiva sändningsrättigheterna för för Sverige och desssutom ingår ett förlängt avtalet i Danmark. Avtalen gäller från och med nästa säsong 2024/2025, till och med säsongen 2026/2027.
– Fotbollsfans i Norden vet att de europeiska kvällarna på Viaplay är något väldigt speciellt. Som vanligt kommer vi att leverera studiosändningar i världsklass med de skarpaste experterna, tillsammans med lokala kommentatorer, reportage och mycket mer.
– Och med det nya Uefa-klubbtävlingsformatet kan vi erbjuda tittarna ännu mer fotboll av högsta kvalité de närmaste åren, säger Peter Nørrelund, Viaplay Group EVP & Chief Sports & Business Development Officer.
Det klassiska formatet med gruppspel i Champions League ska bytas ut mot ett ligaformat. Varje klubb spelar minst åtta matcher mot åtta olika motståndare, fyra hemmamatcher och fyra bortamatcher. Det blir fler matcher under hela turneringen, vilket innerbär inte mindre än 203 matcher under 19 veckor jämfört med tidigare 137 matcher under 17 veckor. 

Fotboll i mängd

–  Vi hade redan ett otroligt starkt sportutbud och med Champions League stärker vi det ytterligare. Vi ger tittarna fotboll på absolut högsta nivå, säger Christian Albeck, tillförordnad vd för Viaplay Group i Sverige.
Förutom Champions League sänder Viaplay i Sverige även Premier League, svensk landslagsfotboll, FA-cupen, Bundesliga, OBOS Damallsvenskan, Women's Super League, Carabao Cup och EFL Championship.
Viaplay i Norge och Finland kommer under samma avtalsperiod, 2024/2025 till 2026/2027, att visa Uefa Europa League och Uefa Conference League.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.