Trängselavgiften drabbar ungdomsidrotten

Ungdomsidrotten drabbas av trängselavgifterna som den rödgröna majoriteten i Stockholm tog beslut om nyligen. Att det skulle slå så hårt mot föräldrar till hundratusentals unga fotbollsspelare i innertan hade inte den politiska majoriteten insett.
Ledare inom Hammarbys ungdomsfotboll har räknat på vad avgifterna innebär. Det finns ca 800 ungdomsspelare och ska föreningen stå för deras resor in och ur innerstan beräknas det innebära kostnader om ca 400 000 kronor.
Då gäller det enbart Hammarby. Därtill kommer AIK, Djurgården, Reymersholm och Brommapojkarna som tillsammans har tusentals tjejer och grabbar i spel och träning flera gånger i veckan.
- Vi har inte tagit ställning mot eller för trängselavgift utan bara undersökt hur det kommer att påverka oss, säger Greger Casselborg i Hammarby till Svenska Dagbladet.
- Trängselavgifterna ska genomföras på försök under drygt ett år för att minska biltrafiken i framför allt rusningstider. Bilisterna ska tvingas betala en avgift varje gång de kör in och ut ur Stockholms innerstad.
- Om Hammarby skulle gå in och betala trängselavgifterna åt föräldrarna som skjutsar sina barn till matcher och träningar skulle det kosta föreningen 400 000 på ett år.
- Frågan är hur detta ska finansieras. Vi vill inte ta ut mer av medlemmarna, säger Casselborg.

Med röstsiffrorna 23 för och 17 mot valdes på lördagen Håkan Svensson, 56 år, till ny ordförande i den ideella föreningen Hockeyettan. Håkan var tidigare ordförande i AIK ishockey i fem år och har suttit som ordförande , tre år,  Hockeyallsvenskan.

Motkandidat var Christer Englund, tidigare ordförande i Svenska Ishockeyförbundet,. Han lanserades av den grupp föreningar som uttalat stöd för avgående ordföranden Ronnie Glysing, 64 år.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

IKina har myndigheterna tagit intryck av kritiken angående gränsvärdena för covidtester vid inresa till OS i Peking. Nu är gränsvärdena justerade för att underlätta villkoren och att det ska bli lättare att testa negativt, i synnerhet om personen haft covid tidigare.

– Gränsvärdena har justerats för att slippa milt positiva fall, rapporterar Lars Markusson, mediechef på SOK, till SVT Sport.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Nent Group passar på att har förlänga avtalen med inte mindre än fyra av sina populära fotbollsexperter.Bojan Djordjic, Johanna Frisk, Erik Niva och Glenn Strömberg har samtliga skrivit på nya långa kontrakt som betyder att de kommer bidra till Viaplays fotbollssändningar under flera år framöver.

– Det var ett av de enklaste besluten i hela mitt liv, säger Glenn Strömberg.

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.