- En miljon? Okay, då!

I fjol hoppade han av. Men nu ska Andre Agassi bli den som ser till Kungliga Hallen blir fullsatt under Stockholm Open. Han får en miljon kronor för besväret.
När Andy Roddick hoppade av hade ledningen för Stockholm Open inget val. En miljon kronor reserverades som bete för Agassi. Han nappade.
Startpengar är en etablerad form för att locka de bästa spelarna. I Stockholm fanns tre miljoner kronor avsatta för att få ett startfält med hög status.
En stor del av pengarna var ämnade för världstvåan Andy Roddick. När han lämnade återbud fanns det utrymme för att rikta checken åt ett annat håll.
I tennis är det också marknaden som styr. Två påtagliga bevis – Agassi ville ursprungligen spela SO, utan att kräva startpengar, för han behövde samla mera meriter för att nå Masters-slutspelet. Agassi var ännu hetare i fjol, lockades då med två miljoner kronor, sa ja till SO, men valde sedan att avstå.
Nu vågar inte SO-ledningen riktigt lita på den 34-årige amerikanen. Så miljonen är delad i två halvor – den första når Agassis konto när han har anlänt till Stockholm och den andra faller ut när han har avancerat i turneringen.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.