Maktkamp drabbar Premier League

Inte en fotograf och inte heller en enda journalist som bevakar matcherna. Engelska Premier League hotas av bojkott från media.
Media får inte som man önskar och överväger därför att strunta i att rapportera från matcherna.
Orsaken är att såväl Premier League som Football League vägrar tillåta brittiska tidningar att erbjuda onlinetjänster med resultat och bilder från matcharenorna. Organisationerna vill ha ensamrätt på digitala matchbilder de närmaste två timmarna efter match.
Partnerna är helt oeniga och står fast vid sina beslut. Och i det läget hotar media med att låta sin passivitet starta från måndag.
Pengar och vem som ska få dessa är den utlösande faktorn. Parterna ser affärsvärdet. Fotbollen håller på sina rättigheter och i sin tur egna möjligheter.
Även om de kommer överens på den punkten återstår nästa problem. Nämligen den att klubbarna kräver sju procent av den förtjänst som tidningarna får från onlinetjänster och andra kommersiella inslag knutna till fotbollen.
I Guardian säger Steve Oram, chef för den brittiska motsvarigheten till TU, Newspapers Publishers Associaton:
- Vi vill visa fotbollen för allmänheten, och med det antal bilder som krävs. Och vi vill göra det när vi vill.
För att ge prov på makt har några tidningar i Storbritannien redan agerat. Premier Leagues huvusponsorer Barclay's Banks och Coca-Colas loggor är dolda på bilder som förekommer i tidningarna.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.