Nu ska Stefan bli rik

Stefan Holm ska bli rik på sin idrott. Han är evigt tacksam för OS-guldet. Men den segern kan Stefans manager Daniel Wessfeldt höja arvodet. - Stefan kommer inte att ställa ut skorna för mindre än 100 000 kronor i de stora tävlingarna, .
- Stefan blev ofattbart stor efter OS-guldet och sättet han tog det på. Alla, precis alla, vill att Stefan ska komma och tävla i deras tävling. Han kan verkligen välja och vraka, berättar Wessfeldt.
Tresteg utgår medan höjdhopp blir ny gren i Golden League. Fortsätter Stefan att vinna så ihållande är han en het kandiat för en jackpott-bonus på 7,5 miljoner kronor.

Det räcker med att han ställer upp i de sex tävlingarna så är han 600 000 kronor rikare.
- Det är givetvis en förhandlingsfråga, men det kan bli mycket mer än så också. Jag kan säga att Stefan inte kommer att ställa ut skorna för mindre än den summan, upprepar Wessfeldt.
- Men Stefan har aldrig åkt till en tävling av ekonomiska skäl utan för att han gillar tävlingen.

Daniel Wessfeldt berättar i Värmlands Folkblad om bakgrunden till de rekordhöga premierna:
- Det finns många orsaker. OS-guldet givetvis. Men samtidigt är det väldigt kittlande för arrangörer och publik att se en sån liten kille hoppa 2,35 trots sin längd.
- Att han dessutom gick obesegrad genom hela årets säsong är också betydelsefullt. Stefan har blivit något av en ikon i friidrottsvärlden, säger Daniel Wessfeldt.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.