AIK:s sportchef fick sparken

Nu går AIK Fotboll till handling. Vid ett styrelsemöte på måndagskvällen sparkades sportchefen Peter Kisfaludy. Samtidigt beslutades att klubbens ekonomichef Mats Björeskog blir vd tills vidare.
En grupp av personer leder nu ett arbete som syftar till att analysera vad som har gått fel i klubben och framför allt, vad som ska ske i framtiden.
Den här utredningen har inte mer än börjat. Men redan på måndagskvällen läckte de första nyheterna ut från AIK:s styrelserum.
Peter Kisfaludy, med ansvar för värvningar av spelare, har länge omgetts av rykten att han inte får behålla sitt jobb. Nu är det officiellt klart. Men här vill Mats Björeskog ändå säga:
- Han kommer att finnas kvar i klubben i någon funktion. Vad är ännu inte bestämt.
Tdiigare har Sanny Åslund frivilligt avgått som vd och därmed står det klart att ledningen av AIK Fotboll blir helt ny.
Mats Björeskog utsågs till tf VD av styrelsen under måndagens möte. Mötet avhandlade bara personärenden och uppgifter gör gällande att klubbens framtid inte diskuterades över huvudtaget.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.