En stämningsfull Percy

Percy Nilsson har det körigt just nu. Själv för han en kamp om 200 miljoner kronor kring byggföretaget PNB:s krasch. Parallellt har han tänka på några ishockeytvister där stämningarna korsar varandra.
Malmö Redhawks ordförande Percy Nilsson vill ha tillbaka sina miljoner som han garanterade för tv-produktionen "Percys pågar".
- Jag är ganska trött på turerna kring den historien nu, säger Percy Nilsson i Sydsvenska Dagbladet.
I veckan lämnade han in en stämningsansökan mot Basic Sport och ISPR till Malmö tingsrätt på 2 437 500 kronor.
- Vi hävdar att bolagen inte gjort vad de skulle. Pengarna har inte gått till de saker som de var ämnade till, säger advokat Mats Engstrand på advokatfirman Delphi&Co.
Stämningen kan anses som ett svar på den stämning som riktades mot Percy Nilsson på över fyra miljoner kronor av Basic Sport i somras. Det gäller garantipengar som bolaget anser uteblev vid tv-serien.
"Percys pågar" blev en långkörare, men inte riktigt på det sätt som alla inblandade hade tänkt sig. Efter åtta avsnitt stoppades serien i TV4. Med en fortsättning i rätten.
- Serien blev ett totalt fiasko. Vi var skeptiska till de intäktsberäkningar som gjordes, och det visade sig att vi fick rätt, säger Mats Engstrand.

Inte nog med det. Nu stämmer Malmö Redhawks sin avhoppade huvudsponsor Pacific Continetal Rådgivning AB på tre miljoner kronor.
Företaget har stoppat utbetalningarna till Redhawks med skälet att klubben inte har ansträngt sig nog för att rekrytera kunder till systerbolaget Proverum Fondkommission som sysslar med pengaplaceringar i värdepapper.
Mats Engstrand, som sitter i Redhawks styrelse, är advokaten även i det här målet:
- Det är ett mycket stort belopp för oss och därför en stor missräkning som nu måste täckas på annat sätt,
Klubben ser det som ett avtalsbrott och förstår inte alls företaget uppfattning om att sponsorbidraget var villkorat.
Från företaget hävdas att Redhawks eller personer i klubbens ledning skulle anvisa kunder till Proverum Fondkommission och de affärerna skulle "få en viss volym".
I mars lät allt så bra. Pacific Continental Rådgivning AB skulle bli huvudsponsor och bidra med tre miljoner kronor och bl a få reklamplats på spelarnas matchdräkter.
Men sedan några månader pågår tvisten som nu får avgöras i Malmö tingsrätt.

Huvudrollsinnehavare som så många gånger förr är Percy Nilsson som också har den bästa repliken:
- Det skulle vara kul att kunna koncentrera sig på ishockey igen.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.