ÖSK går till motattack

Nu ska det avgöras, är Örebro SK ett allsvenskt fotbollslag eller ej? Papperna är klara, skälen väl motiverade och på måndagen får Svenska Fotbollförbundet ÖSK:s protest. 2
- Jag är mig helt övertygad om att licensnämndens beslut kommer att ändras, säger advokat Rolf Åbjörnsson.
Örebro SK har under två veckor fått samla argument, ifrågasätta sitt eget och licensnämndens syn på saken och inte minst vända ut och in på de ekonomiska möjligheterna. Det har också varit en fråga om mycket självrannsaken - vad borde ha gjorts bättre och hur gör vi i framtiden är frågor som har dominerat närkingarnas arbete.

Domen från licensnämnden om att degradera ÖSK till Superettan har också åstadkommit en kraftsamling. Anhängare till ÖSK har engagerats på ett eller annat sätt. Det är nu det prövas om att ÖSK har tillräcklig förankring för att vara ett allsvenskt lag.
Nu ska också appellationsnämnden tro på den versionen. Licensnämnden gjorde det inte
- Vi har koncentrerat oss på att gå igenom alla detaljer så att alla skulle få en samstämmig bild av läget, säger Rolf Åbjörnsson till Nerikes Allehanda sedan ÖSK-arna på fredagen synat överklagan än en gång.
Ett negativt eget kapital på 550 000 kronor är kärnfrågan. Dess storlek, eller dess verkliga storlek med tanke på de resurser som ÖSK-arna hävdar att de ändå finns.
Senast den 4 december ska appellationsnämndens ta sitt beslut. Men alla räknar med att domen kommer tidigare – inte minst med hänsyn till den klubb som ska spela i allsvenskan nästa år, ÖSK eller Assyriska? Eller om det rentav blir en utökning av antal lag, vilken även sakkunniga inte alls utesluter.

Inte nog med domen från licensnämnden, nu hoppar också en av ÖSK:s huvudsponsorer av
Telefonförsäljningsföretaget Sitel har marknadsfört sitt varumärke med en framträdande placering på spelarnas matchtröjor, men nu har företaget inte råd med en fortsättning.
- Genom sponsringen ville vi hamna på örebroarnas karta. Det har vi nu gjort samtidigt som vår egen ekonomiska situation inte tillåter en fortsättning, säger Lena Tapper, vd för Sitel, till tidningen.
ÖSK har från Sitel fått cirka sex miljoner, fördelat 50-50 på kontanter och tjänster.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.