Rallystall tvärbromsar

Citroen och Peugeot ger upp. Satsningen på rally-VM har blivit för dyr och med omedelbar verkan upphör de med tävlan. Ett chockartat besked för svensken Daniel Carlsson.
Torsdagens plötsliga besked visar ytterligare att bilmarknaden för tillverkarna har försämrats avsevärt. Nu var turen kommen till Citroen och Peugeot. Tidigare upphörde Ford med sin F1-satsning till förmån för rallysporten.
Citroen och Peugeot med fem konstruktörs-VM och tre förar-VM sedan 1999 avvaktar till efter nyår innan de presenterar var de tänker lägga resurserna inom motorsport i framtiden.
Men det blir inte rally och inte på Daniel Carlsson.
- Ingen visste att det här beskedet skulle komma. Alla är lika chockade, säger Daniel Carlsson till TT.
Ett tufft besked. Daniel Carlsson såg fram att ratta en konkurrenskraftig Peugeot och som fabriksförare ta sig an de allra främsta under 2006. Nu står han plötsligt utan bil.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.