Dyrköpt erfarenhet för hockeyförbundet

Hardy Nilssons och Svenska Ishockeyförbundets överenskommelse betyder inte bara att han får ersättning utan att förbundet i fortsättningen inte skriver mångåriga kontrakt med sina förbundskaptener.
- Det känns bra att vi löst den här frågan på ett sätt som båda parter är nöjda med, säger ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.        
Hardy Nilsson hade ett avtal från 2000 till maj 2006 när han fick sparken som förbundskapten efter misslyckandet i World Cup.
Inte någon av parterna vill uppge ersättningens storlek. Men det står klarrt är en dyr erfarenhet rikare...
- Vi kommer inte att skriva lika långa kontrakt i framtiden, säger Christer Englund.
- Desutom måste det finns utrymme för avstämningar från båda parter.
Förbundet ska rekrytera en ny förbundskapten.
- Vi räknar vi med att presentera en ny förbundskapten i god tid till VM i Österrike i maj, säger Christer Englund.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.