Miljonsatsning i Djurgården

- Norska och danska topplag drar in 50-60 miljoner om året i sponsorintäkter. Varför skulle inte vi kunna göra det? Vi har varit för dåliga i Sverige på att vända oss till företagen, menar Bosse Lundquist
Djurgården satsar mot Europa.
Ett intensivt arbete har skett bakom kulisserna.
Allt går ut på att skaffa betydligt större kapital och därmed kunna köpa in ett antal toppspelare.

Ett åtgärdsprogram påvisar en mycket hög ambition:
+ En nyemission i riskkapitalbolaget DFAB riktas mot ett fåtal, penningstarka investerare.
+ Sponsorinkomsterna ska förbättras med 150 procent till 50 miljoner kronor om året.
+ 30 miljoner som enbart ska gå till spelarvärvningar.
+ Köpen blir möjliga tack vare högre löner.
+ Därmed kan toppspelare rekryteras

Vägen dit går via en bolagisering. Våren 2006 ska Djurgårdens Elitfotboll AB vara i drift.
Ordföranden Bosse Lundqvist är rakt på sak:
- I Europa går framgång och höga löner hand i hand. En spelare som letar ny klubb är intresserad av två saker: bra betalt och en klubb som satsar. Det ska Djurgården kunna erbjuda.

Han berättar om visionen som inom en treårsperiod ska ta Djurgården till internationellt spel.
- Vi ska gå från att kalla oss Stockholms stolthet till att uppfattas som Sveriges stolthet, säger ordföranden Bosse Lundquist i Aftonbladet.
Djurgården Elitfotboll AB. Bolagiseringen är en annan skapelse än bolagen i Hammarby och AIK. Här äger föreningen 100 procent av aktierna och utomstående investerare släpps inte
Riskkapitalbolaget Djurgården Fotboll AB ska i fortsättningen verka enligt tidigare.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.