Percy Nilssons PR-utspel

Mats Sundins agent Claes Elefalk tillbakavisar uppgifterna om att hockeystjärnan är aktuell för Malmö Redhawks. Allt tyder på att det är en konsekvens av Percy Nilssons PR-sinne.
- Percy Nilsson och Mats Sundin har träffats i golfsammanhang i Spanien, att det skulle leda till att Mats ska spela i Malmö stämmer inte. Det finns inga sådana intentioner. Det här är en kul pr-grej av Percy, säger Claes Elefalk vid IMG till Sydsvenska Dagbladet.
Tidigare har Percy Nilsson visat på en ökad ökande optimism och att ett 50/50-läge gällde.
- Att Mats ska spela i Malmö är ett önskemål från Percys sida. Vi har inte fått en förfrågan från klubben.
Claes Elefalk är lite road av Percy Nilssons utspel.
- Det behöver svensk hockey.
Percy Nilssons förhoppningar byggde på att Sundin skulle spela i Malmö, men bo i Köpenhamn, därmed skulle han vara hemma i Sverige hela sommaren utan att behöva betala full skatt.
- De får ju inte vara här mer än sex månader, berättade Percy Nilsson och fortsatte:
- Det finns flera pojkar som tycker det här låter bra.
I januari bestämmer sig Mats Sundin om han ska spela i elitserien och i så falli Djurgården, något alternativ existerar inte.
Claes Elefalk avslutar:
- Percy Nilsson är inte en skatterådgivare vi lyssnar på. I sådana här fall behövs det expertis.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.