Sensationellt svar av Lagrell

Supportern skrev i mailet till Lars-Åke Lagrell: Är det så att ÖSK kan fixa hur mycket de vill med sina siffror, men till slut måste förbund/licensnämnd/appellationsnämnd/svensk fotboll i stort säga att nu får det räcka\"? Svaret blev kort - enbart ett "Ja ...."! Lars-Åke Lagrell är i dag trängd och ifrågasatt efter ett sensationellt svar i ett mail.
- Lagrells svar är ju helt sanslöst. Man pratar om fotbollsfamiljen, men hur fungerar det egentligen?, säger ÖSK-aren Mats Dernánd.
Han jobbar inom reklam i Örebro, är inbiten ÖSK-are och har följt turerna runt elitlicensen noggrant. Han har haft svårt att förstå logiken i tillvägagångssättet från förbundet.

Han ville ha svar och skrev, som den ÖSK-are han är, ärliga mail till förbundet och sökte förklaringar. Licensnämnd, appellationsnämnd och förbund – ingen hade riktigt väl lyckats motivera beteendet.
- Min tolkning är att förbundet har tröttnat på ÖSK. Det handlar inte om en formell värdering av kontrollbalansräkningen längre, det handlar om att statuera exempel, säger han.
- Det är sant att ÖSK misskött sin ekonomi. Men det var inte det som licensnämnden och appellationsnämnden skulle bedöma. De skulle, på ett rättssäkert sätt, bedöma en kontrollbalansräkning, menar Dernánd i Nerikes Allehanda.

Svaren var undflyende och hans bild klarnade inte det minsta. Fram till den dagen när han bytte skepnad och blev kritiker till ÖSK.
Då kom svaren – och för Dernánd även förklaringarna.
- Plötsligt blev inledningen på mejlsvaret "Hej, min vän". En klar skillnad mot tidigare.
Uppmuntrad fortsatt Mats att maila till Lars-Åke Lagrell. Nästa fråga var "Vad tror du hade krävts av ÖSK för att rädda sig kvar efter så många år av vanskötsel?".
Svaret från Lagrell betonade att det hade "krävts en helt annan inställning" och att "det ÖSK behöver det är en genuin gammal hederlig fotbollsledare".

- Jag tycker att svaret säger allt. Det är förvånande att han är så ärlig. Det korrekta svaret från hans sida hade förstås varit att det enda viktiga är att kontrollbalansräkningen stämmer. Han är ärlig och erkänner att det är frågan om ÖSK:s inställning och ledning som spelat roll.
Mats hade nu inget att förlora utan gick på en avgörande fråga – ”Är Örebros långa historia att leva över sina tillgångar som egentligen bedömdes?
Är det så att ÖSK kan "fixa hur mycket de vill med sina siffror, men till slut måste förbund/licensnämnd/appellationsnämnd/svensk fotboll i stort säga att nu får det räcka"?
Lagrells korta svar:
"Ja ...."
Med underskriften "Lå".

Lars-Åke Lagrell har av Nerikes Allehanda konfronteras med uppgifterna.
- Det där har jag aldrig skrivit. Det är någon form av ihopmixning av texter av en person som vill mig illa, hävdar han.
- Jag kommenterar inte en privat mailkonversation.
Varpå han tillägger:
- Det är så himla lågt av den här personen att ge ut en privat mailkonversation till tidningen.
Mats Dernan är inte svaret skyldigt:
- Skulle jag ha klippt ihop något skulle jag ha kommit med något betydligt mera kärnfullt än "Ja...LÅ".

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.