De har en framtidstro igen

Kommunstyrelsen räddar Örebro SK Fotboll från konkurs. Totalt går Örebro kommun in med sju miljoner kronor.
ÖSK får tre miljoner kronor för att klara den akuta krisen, resterande fyra miljoner betalas ut under tio år, med början 2006.
I utbyte får kommunen namnrättigheterna till Eyravallen.
Enligt Mats Sjöström, kommunstyrelsens ordförande, finns det flera intressenter som vill köpa namnet på Eyravallen. Uppgifter gör gällande att företaget Würth står redo att genomföra ett köp tämligen omgående.
Mats Sjöström tror att kommunen slutligen gör en ekonomisk vinst, då han hoppas på en affär på ca tio miljoner kronor.
- Då får vi in mer än vad vi har betalat ÖSK. En del av mellanskillnaden vill vi socialdemokrater satsa på KIF Örebros damlag, säger Mats Sjöström i ett pressmeddelande.

En majoritet av politikerna i kommunstyrelsen (s, fp, kd och c) röstade ja till miljonstödet.
Därmed räddas ÖSK från konkurs och kanske också från en ny granskning av licensnämnden.
Mats Sjöström gav sin uppriktiga syn på saken:
- Vi har tvingats att hantera den här frågan, det är inget vi önskat.
Hans bedömning är att räddningspaket ändå är den billigaste och vettigaste lösningen för kommunen.

Alterntivet innebära att kommunen går miste om en fordran på klubben. Nu när klubben undkommer konkurs finns det en förhoppning om att ÖSK-arna kan göra rätt för sig nån gång i framtiden.
Hotet om att förlora den enda hyresgästen på Eyravallen tvingade också fram det här beslutet.
Som partierna redovisade:
- Det är ingen rolig historia som vi har bakom oss, men trots allt som har hänt vill vi ta ett långsiktigt ansvar för kommunens medel (kd).
Vi har inte fattar beslutet med någon större övertygelse. Min ideologiska grund säger mig att kommunen inte ska syssla med vare sig försäljning av namn på idrottsarenor eller stöd till elitfotbollsklubbar (Folkpartiets Staffan Werme)

I ÖSK:s styrelse intensifieras ansträngningarna för att förbättra ekonomin.
- Nu finns det en möjlighet att fortsätta driva klubben, säger ÖSK Fotbolls Rose-Marie Frebran.
Närmast ska valberedningen jobba ihop en delvis ny styrelse. En valberedning där kommunen kräver en plats. Det finns också önskemål om en adjungerad styrelseplats och insyn i valet av nya ledamöter.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.