De har en framtidstro igen

Kommunstyrelsen räddar Örebro SK Fotboll från konkurs. Totalt går Örebro kommun in med sju miljoner kronor.
ÖSK får tre miljoner kronor för att klara den akuta krisen, resterande fyra miljoner betalas ut under tio år, med början 2006.
I utbyte får kommunen namnrättigheterna till Eyravallen.
Enligt Mats Sjöström, kommunstyrelsens ordförande, finns det flera intressenter som vill köpa namnet på Eyravallen. Uppgifter gör gällande att företaget Würth står redo att genomföra ett köp tämligen omgående.
Mats Sjöström tror att kommunen slutligen gör en ekonomisk vinst, då han hoppas på en affär på ca tio miljoner kronor.
- Då får vi in mer än vad vi har betalat ÖSK. En del av mellanskillnaden vill vi socialdemokrater satsa på KIF Örebros damlag, säger Mats Sjöström i ett pressmeddelande.

En majoritet av politikerna i kommunstyrelsen (s, fp, kd och c) röstade ja till miljonstödet.
Därmed räddas ÖSK från konkurs och kanske också från en ny granskning av licensnämnden.
Mats Sjöström gav sin uppriktiga syn på saken:
- Vi har tvingats att hantera den här frågan, det är inget vi önskat.
Hans bedömning är att räddningspaket ändå är den billigaste och vettigaste lösningen för kommunen.

Alterntivet innebära att kommunen går miste om en fordran på klubben. Nu när klubben undkommer konkurs finns det en förhoppning om att ÖSK-arna kan göra rätt för sig nån gång i framtiden.
Hotet om att förlora den enda hyresgästen på Eyravallen tvingade också fram det här beslutet.
Som partierna redovisade:
- Det är ingen rolig historia som vi har bakom oss, men trots allt som har hänt vill vi ta ett långsiktigt ansvar för kommunens medel (kd).
Vi har inte fattar beslutet med någon större övertygelse. Min ideologiska grund säger mig att kommunen inte ska syssla med vare sig försäljning av namn på idrottsarenor eller stöd till elitfotbollsklubbar (Folkpartiets Staffan Werme)

I ÖSK:s styrelse intensifieras ansträngningarna för att förbättra ekonomin.
- Nu finns det en möjlighet att fortsätta driva klubben, säger ÖSK Fotbolls Rose-Marie Frebran.
Närmast ska valberedningen jobba ihop en delvis ny styrelse. En valberedning där kommunen kräver en plats. Det finns också önskemål om en adjungerad styrelseplats och insyn i valet av nya ledamöter.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.