Följetong I: ovisshet i allsvenskan

För att rätt ska bli rätt, fast på den punkten är enigheten total splittrad, så förlängs processen runt Örebro SK ytterligare. Det blev konsekvensen av Riksidrottsnämndens beslut på fredagen.
Örebroaffären kräver ytterligare utredning. Det dröjer till den 18 februari innan Rin:s beslut offentliggörs. Sju veckor före den allsvenska premiären.
Då får alla vet vilka som ska spela i den serien…
Rin ska ta upp ärendet i sak nu på onsdag den 2 februari, men utan att ta beslut. Det sker den 18 februari.
Det tillkännagavs i ett pressmeddelande från Riksidrottsnämnden i går. Rin samlas för att fatta beslut i ärendet den 16 februari och två dagar senare ska beslutet preliminärt offentliggöras.

Rin beslutade tidigare denna månad att ge Örebro prövningstillstånd för en överklagan mot Svenska fotbollförbundets beslut att tvångsdegradera Örebro från allsvenskan då föreningen inte klarade kravet för en elitlicens.
Nu spricker tidtabellen. En konsekvens blir att Svenska fotbollförbundet hade måste ställa in representantskapsmötet till den 13 februari..

– Så här kan vi inte ha det. När det här är över så måste vi ta upp en diskussion om hur vi ska kunna hantera sånt här smidigare, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell i en kommentar.
Kommer allsvenskan att kunna starta den 9 april?
– Det utgår jag ifrån. Frågan är med vilka, säger Lagrell.

Får Örebro rätt av Rin ska beslut fattas om hur många lag, och vilka, som ska få spela i allsvenskan. Tidigare har licensnämndens gett Assyriska klartecken till den allsvenska platsen. I slutet av februari kan Södertäljelaget vara tillbaka i superettan.
– Det är fullständigt orimligt att lagen ska behöva vänta till i slutet av februari innan de vet i vilken serie de ska spela, säger Lars-Åke Lagrell.
Han ger inte Örebro eller Rin skulden för den utdragna processen:
– Vi har ett rättssystem som vi får leva med, men sedan, när beslutet är taget, måste vi titta på det. Om det är rimligt att det ska ta fyra månader med en sån här rättsprocess.
Rin beslöt på fredagen också att i överklagan endast ta upp de frågor som behandlades av förbundets licens- och appelationsnämnd.

Örebro önskade att endast att frågan om hur skulden till Örebro Spelarinvest AB redovisats skulle behandlas av RIN. Men nämnden ska ta titta på alla delar som berörts av förbundets licens- och appellationsnämnder.    

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.