Han ser ingen lösning i NHL

Det finns inget nytt att diskutera så varför ska vi ha ett möte? NHL:s vicepresident Bill Daly avfärdar en lösning i konflikten med spelarfacket. Mötet nästa fredag, den 14 januari, är inställt och därmed också NHL-säsongen, tror alla bedömare.
I New York skulle klubbägarna och spelarfacket ha träffats. Det sågs som en sista möjlighet till att rädda en fortsättning i NHL.
Men ägarna och spelarfacket har helt skilda uppfattningar om hur de ekonomiska villkoren ska se ut för att kunna spela hockey.

I dagsläget finns det ingenting som talar för annat än att för första gången blir en nordamerikansk proffsliga inställd en hel säsong och att för första gången på 86 år koras ingen Stanley Cup-mästare.
Vid senaste konflikten säsongen 1994-95, kom NHL och spelarfacket NHLPA överens den 11 januari, matcherna startade den 20 januari och 48 matcherna hann genomföras.

- Eftersom det inte hänt något nytt och då spelarfacket inte kommit med något nytt förslag, är samtliga 30 klubbar överens om att det inte finns någon anledning att ha något möte, säger NHL:s vicepresident Bill Daly till nyhetsbyrån Canadian Press.
Positionerna är helt låsta. Klubbägarna har inget nytt och spelarfacket tar inget initiativ.

En konsekvens blir att den svenska elitserien berikas med ytterligare NHL-proffs.
Markus Näslund är redan klar för Modo, Adrian Aucoin för Modo och Daniel Alfredsson för Frölunda, men 24-31 januari öppnas det sista s k transferfönstret. Många elitserieklubbar kommer då att utnyttja möjligheten att registrera nyförvärv.
Framför allt finns förhoppningar runt stjärnor som Mats Sundin, Nicklas Lidström och Marcus Ragnarsson och Kim Johnsson som i det längsta har hoppats på att NHL skulle starta här i januari.
I dag finns 50 lockoutade NHL-spelare i elitserien. Frågan är hur många som nu tillkommer.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.