Satsar sju egna miljoner

Han är unik. Percy Nilsson tar sju miljoner kronor ur egen ficka och räddar Malmö Redhawks. Därmed förverkligas också hans jättearena i Hyllie i Malmö.
Percy Nilsson säkrar säsongens underskott i Malmö Redhawks.
Klubbens sponsorintäkter räcker inte till och faktum är att elitlicensen var hotad – tills nu.
Som han själv uttrycker det på direkt fråga i Sydsvenska Dagbladet:
”Klarar ni elitlicensen?
- Den är garanterad.
Är det du som betalar?
- Ja, det kanske man kan säga.”

Percy Nilsson får därmed klartecken till att hans arenaprojekt i Hyllie räddas. Det handlar om att mot sju miljoner kronor får han stöd för sitt Hyllieprojekt. Planerna på en renovering och utbyggnad av Isstadion, som en falang inom klubben drev, skrinläggs.
- Det finns styrelsebeslut i Redhawks på att det ska upprättas ett avtal mellan föreningen och Parkfast, som är mitt bolag, säger Percy Nilsson.
Han är och förblir ordförande i Malmö Redhawks.
2008 ska nya arenan ska stå klar.

Percy Nilsson har själv skälen till att ett upprustat Malmö Isstadion är ett dåligt alternativ:
  •  Det krävs en ändring av stadsplanen och det hade blivit tidskrävande.
  •  Brandmyndigheten visade tveksamhet inför en utbyggnad.
  •  Svårigheten att köpa loss Isstadion av kommunen.
  •  Tidsplanen för renovering av Isstadion är den samma som för Hyllie Arena.

Percy Nilsson anser att en riktig eventarena med alla dess möjligheter blir räddningen för föreningen.
- Kommer vi inte in i en ny arena kan vi packa ihop direkt och börja spela mot Pantern och Limhamn Limeburners.
- Vi måste få likvärdiga förutsättningar. Vi måste öka vår omsättning, från 50 miljoner till 65 eller 70. Och vi måste göra det till nästa säsong, säger Percy Nilsson.
Han ser också en mer professionell organisation, en heltidsanställd sportchef, och en etablerad tränare som får ett treårigt engagemang.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.