Världsstjärnor vill bidra

En storartad handling. I dag hyllas Michael Schumacher världen över. Han skänker 10 miljoner dollar till insamlingarna för alla drabbade i Sydostasien.
många människor. Han är dock en person som öppnar rejält på plånboken när nöden är som störst.
Det var vid en insamlingsgala i tysk tv som den sjufaldiga formel 1-världsmästaren tillkännagav att han vill bidra med 10 miljoner dollar, vilket motsvarar 68 miljoner kronor.
- Firandet av det nya året har inte känts så roligt i år på grund av katastrofen i Sydostasien. Vi sympatiserar med alla drabbade i deras sorg, sade Schumacher vid galan i Berlin.
Det svenska bilsportförbundet tog tidigt ett beslut om att också bidra med pengar. Via förbundets försorg har nu 231 klubbar/personer skänkt sammanlagt 600 000 kronor.
Det var tv-kanalen ZDF som stod bakom insamlingsgala och uppnådde ett strålande resultat. Just idrottsstjärnor ville verkligen bidra.
Tennisspelaren Rainer Schüttler lovade att skicka segerpremierna från turneringen i Chennai, fotbollsstjärnan Michael Ballack ville själv bidra med 90 000 kronor, Bayern München inför ett system med fadderbarn och tennisspelaren Nicolas Kiefer skänker 100 dollar för varje servess under turneringarna i Australien.

Pengar kommer också från NBA. Kobe Bryant och sex andra stjärnspelar ska tillsammans med Unicef samla in pengar för att hjälpa de drabbade.
Förhoppningen är att uppnå sammanlagt runt 250 000 dollar, motsvarande cirka 1,7 miljoner kronor.
Spelarna har lovat 1 000 dollar per poäng som de gör i en utvald match den här veckan.
Till saken hör att spelarnas agent Arn Tellem också vill vara med på ett hörn. Han donerar samma summa som den spelare som drar in mest pengar.

En annan konsekvens av dödsvågen i Sydostasien är att Pepsis påkostade kampanj med fotbollsstjärnor stoppas.
Orsaken är att den bild som lanseras i kampanjen är just på en jättevåg som möter fotbollstjärnorna, bl a David Beckham och Ronaldinho.
- Bilden med vågen är tagen ur en film med surfing som tema och den var menad att vara humoristisk och inte skrämmande, som den framstår efter katastrofen i Sydostasien, säger Lene Gjestad, marknadschef för Pepsi i Norge.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.