AIK:s styrelse ger upp

AIK:s fotboll genomgår en total förvandling. Tränaren sparkades, klubbdirektören avgick, sportchefen blev uppsagd och tolv spelare har flytt eller tvingats bort. Nu avgår hela styrelsen!
Rannsakan påstås vara skälet till att hela styrelsen kliver av. Beslutet togs av ledamöterna själva vid ett möte på söndagen.
- Det är svårt att upptäcka att man själv inte har varit helt lyckad. Man kan alltid skylla på ditten och datten. Men faktum kvarstår, medlemmarna har inte varit nöjda med oss, förklarar Lennart Johansson, Uefa-basen som också var styrelseordförande i AIK Fotboll.

- Vi tar ansvaret för misslyckandet, menar Lennart Johansson enligt TT.
Beslutet delas av Alessandro Catenacci, Perolof Axelsson, Per Bystedt, Jan-Carl De Geer, Björn Eriksson, Kjell-Åke Persson, Sune Reinhold och Lars Rekke. Samtliga avgår.
Vid en extra bolagsstämma om två veckor ska en ny styrelse presenteras. Om det är möjligt, sett till den korta tiden och möjligheten att hitta nya personer.
- Det borde vara en bred styrelsesatsning, säger Johansson. Man får tänka på att AIK har olika grupper, 15 000 medlemmar. Jag utesluter inte exempelvis inte Black Army.

Turbulensen i AIK är större än i någon annan svensk idrottsförening. Degraderingen till Superettan har inneburit att ett stort antal människor lämnat föreningen – allt från styrelserummet, kansliet och spelartruppen.
Klubbmärket och traditionen återstår, men i övrigt råder hela nya förutsättningar. Det gäller ekonomi, organisation och inte minst, vilka som ska stå för marschen tillbaka till allsvenskan.

Lennart Johansson har sin förklaring till att nu också styrelseledamöterna vill sluta:
- Olika intressegrupper inom AIK har varit missnöjda med resultatet, både idrottsligt och finansiellt. Nu finns det ingen annan lösning på problemet än att avgå.
Finns det då någon framtid för AIK:
- Om vi ser oss omkring så ser vi att det går att komma ur och upp ur något sånt här. Det här får fungera som ett reningsbad. Och det viktiga nu är att man rättar munnen efter matsäcken och att man håller ihop. Att man inte förstör genom inre strider.
Men ändå, med denna totala utrensning på alla nivåer…
- Första året kommer man nog att få kämpa för sin existens.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.