AIK:s styrelse ger upp

AIK:s fotboll genomgår en total förvandling. Tränaren sparkades, klubbdirektören avgick, sportchefen blev uppsagd och tolv spelare har flytt eller tvingats bort. Nu avgår hela styrelsen!
Rannsakan påstås vara skälet till att hela styrelsen kliver av. Beslutet togs av ledamöterna själva vid ett möte på söndagen.
- Det är svårt att upptäcka att man själv inte har varit helt lyckad. Man kan alltid skylla på ditten och datten. Men faktum kvarstår, medlemmarna har inte varit nöjda med oss, förklarar Lennart Johansson, Uefa-basen som också var styrelseordförande i AIK Fotboll.

- Vi tar ansvaret för misslyckandet, menar Lennart Johansson enligt TT.
Beslutet delas av Alessandro Catenacci, Perolof Axelsson, Per Bystedt, Jan-Carl De Geer, Björn Eriksson, Kjell-Åke Persson, Sune Reinhold och Lars Rekke. Samtliga avgår.
Vid en extra bolagsstämma om två veckor ska en ny styrelse presenteras. Om det är möjligt, sett till den korta tiden och möjligheten att hitta nya personer.
- Det borde vara en bred styrelsesatsning, säger Johansson. Man får tänka på att AIK har olika grupper, 15 000 medlemmar. Jag utesluter inte exempelvis inte Black Army.

Turbulensen i AIK är större än i någon annan svensk idrottsförening. Degraderingen till Superettan har inneburit att ett stort antal människor lämnat föreningen – allt från styrelserummet, kansliet och spelartruppen.
Klubbmärket och traditionen återstår, men i övrigt råder hela nya förutsättningar. Det gäller ekonomi, organisation och inte minst, vilka som ska stå för marschen tillbaka till allsvenskan.

Lennart Johansson har sin förklaring till att nu också styrelseledamöterna vill sluta:
- Olika intressegrupper inom AIK har varit missnöjda med resultatet, både idrottsligt och finansiellt. Nu finns det ingen annan lösning på problemet än att avgå.
Finns det då någon framtid för AIK:
- Om vi ser oss omkring så ser vi att det går att komma ur och upp ur något sånt här. Det här får fungera som ett reningsbad. Och det viktiga nu är att man rättar munnen efter matsäcken och att man håller ihop. Att man inte förstör genom inre strider.
Men ändå, med denna totala utrensning på alla nivåer…
- Första året kommer man nog att få kämpa för sin existens.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.