Definitivt klart - inget NHL-spel

Den plötsliga förhoppningen som blossade upp släcktes ett dygn senare. På onsdagskvällen blev det definitivt klart att det inte blir något spel i NHL.
För första gången någonsin inom nordamerikansk proffsidrott ställs en hel säsong in på grund av en lönekonflikt.
Ägarna hävdar med bestämdhet att de förlorar 200 miljoner dollar per säsong och de kan inte annat än kräva ett lönetak.
Spelarfacket tvivlar till den summan och har konstant avfärdat en uppgörelse som begränsar lönen.

De senaste dagarnas samtal gav ett hopp om en positiv upplösning. Det spreds en uppgift om att 46 miljoner kr skiljde mellan parterna. I klartext – att klubbägarna såg ett lönetak på 297 milj kr per klubb medan spelarfacket kontrade med 343 mkr.
Men i själva verket var gapet större mellan klubbägarna och spelarorganisationen NHLPA.
NHL-ägarnas ordförande Gary Bettman var kort i sin kommentar:
- Vi har helt enkelt inte råd med större summor.
Just Gary Bettman tillkännagav det definitiva beskedet vid en presskonferens på onsdagskvällen svensk tid.
- Det är min sorgliga uppgift att meddela att säsongen formellt är inställd
- Vi var inte så nära som en del trodde, sa Bettman vidare.

Drygt 800 matcher hade ställts in före dagens besked. Det oåterkalleliga beslutet innebär att de 52 NHL-spelarna blir kvar i Sverige och elitserien.
NHL:s framtid bedöms som oviss. Intresset för hockey har redan minskat betydligt. Därmed blir inte heller ersättningen från tv lika stor den dag spelet återupptas. För att så sker i någon form, det är alla bedömare eniga om. Däremot inte i vilken form.
Det kan rent av bli tal om en ny liga och därmed nya klubbar - på så vis blir förhandlingarna med spelarna annorlunda, därmed också lönevillkoren.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.