Definitivt klart - inget NHL-spel

Den plötsliga förhoppningen som blossade upp släcktes ett dygn senare. På onsdagskvällen blev det definitivt klart att det inte blir något spel i NHL.
För första gången någonsin inom nordamerikansk proffsidrott ställs en hel säsong in på grund av en lönekonflikt.
Ägarna hävdar med bestämdhet att de förlorar 200 miljoner dollar per säsong och de kan inte annat än kräva ett lönetak.
Spelarfacket tvivlar till den summan och har konstant avfärdat en uppgörelse som begränsar lönen.

De senaste dagarnas samtal gav ett hopp om en positiv upplösning. Det spreds en uppgift om att 46 miljoner kr skiljde mellan parterna. I klartext – att klubbägarna såg ett lönetak på 297 milj kr per klubb medan spelarfacket kontrade med 343 mkr.
Men i själva verket var gapet större mellan klubbägarna och spelarorganisationen NHLPA.
NHL-ägarnas ordförande Gary Bettman var kort i sin kommentar:
- Vi har helt enkelt inte råd med större summor.
Just Gary Bettman tillkännagav det definitiva beskedet vid en presskonferens på onsdagskvällen svensk tid.
- Det är min sorgliga uppgift att meddela att säsongen formellt är inställd
- Vi var inte så nära som en del trodde, sa Bettman vidare.

Drygt 800 matcher hade ställts in före dagens besked. Det oåterkalleliga beslutet innebär att de 52 NHL-spelarna blir kvar i Sverige och elitserien.
NHL:s framtid bedöms som oviss. Intresset för hockey har redan minskat betydligt. Därmed blir inte heller ersättningen från tv lika stor den dag spelet återupptas. För att så sker i någon form, det är alla bedömare eniga om. Däremot inte i vilken form.
Det kan rent av bli tal om en ny liga och därmed nya klubbar - på så vis blir förhandlingarna med spelarna annorlunda, därmed också lönevillkoren.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.