Percys rekordsatsning

Percy Nilsson har tagit fram plånboken åtskilliga gånger. Nu gör han det igen och han tar fram sin allra största modell. Percy Nilsson garanterar Malmö Redhawks upp till 60 miljoner kronor de närmaste tre åren.
Om det är Percy Nilsson personligen eller hans bolag Parkfast som står för pengarna framkommer inte, men Percy Nilsson hävdar:
- Jag skulle tro att det här är den största satsningen vi har gjort, säger samme Percy Nilsson, men då som ordförande i Malmö Redhawks.

Hans egen bedömning är att det i pengar räknat är mycket större belopp än köpet av Pekka Lindmark och ett gäng stjärnspelare i slutet av 1980-talet.
Den satsningen gav två SM-guld. Hela idrotts-Sverige, och andra människor för den delen, förvånades över hur en privatperson kunde lägga så mycket pengar på idrott.

Percy Nilssons svar denna gång är:
- Vi måste helt enkelt ha ett bra lag när arenan står klar. Vi siktar på det bästa, vi ska vara i klass med de andra klubbarna, kommenterar han i Sydsvenska Dagbladet.
Nyligen gav han klartecken till sju miljoner för att täcka den här säsongens underskott. Nu tillkommer dessa 60 miljoner i s k nyinvesteringar i kommande spelartrupp.
Allt ska ses i perspektivet Hyllie och den nya jättearenan. Den vill Percy Nilsson ovillkorligen bygga, men det kräver också ett bra hockeylag. Och hur många miljoner som Percy Nilsson än lägger upp måste sponsorpengarna från Malmö och övriga Skåne också växa.

Percy Nilsson själv vill tro på drygt 400 miljoner kronor på försäljningen av de olika rättigheterna till arenan i Hyllie och då ska tio procent av pengarna tillfalla Malmö Redhawks.
Men Redhawks styrelse känner en viss osäkerhet och vill ha ett visst fundament för de ekonomiska beräkningarna. Det är här som Percy Nilsson kliver in.
Strategin är den att Redhawks omsättning ska öka per säsong från cirka 45 till 65 miljoner kronor. Percy Nilsson garanterar nu 20 miljoner kronor per säsong fram till Hyllie Arena står klar 2008.
- De pengarna ska plockas fram, säger Percy Nilsson.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.