Kamprad köper in sig i Stadium

Stadium-bröderna Ulf och Bo Eklöf säljer en fjärdedel av sportkedjan till Ikano, som ägs av familjen Kamprad. Köpeshillingen uppskattas till 500 miljoner kronor.
För två månader sedan sålde Fredrik Lundberg tillbaka sitt aktieinnehav i Stadium för 400 miljoner kronor sedan bröderna Eklöf sagt nej till en börsintroduktion. Nu kliver i stället Ingvar Kamprad in som 25-procentig ägare.

Ikano får en styrelseplats i Stadium och den besätts av vd:n Birger Lund.
- Vi börjar med att gå in i styrelsen relativt omgående. Under sommaren och under tidig höst ska vi arbeta för att se vilka gemensamma möjligheter som finns, kommenterar Birger Lund.

Inte någon av parterna vill uppge köpesumman.
Sportvarukedjan har 79 butiker i Sverige, sex nya tillkom i fjol. I år är siktet inställt på minst nya sex butiker i Norden. Företaget har tre butiker i såväl Danmark som Finland.
Senaste verksamhetsåret, 2003/2004, omsatte koncernen 3,1 miljarder kronor varav cirka en tiondel utanför Sverige.

- Det är flera företag som har varit intresserade av att bli nya delägare sedan vi köpte ut Lundbergsföretagen, men vi ser denna lösning som idealisk för Stadium, säger Ulf Eklöf, vd och delägare i Stadium.
- Vi vill vidareutveckla Stadiumkonceptet och fortsätta vår långsiktiga internationella expansion som ett icke börsnoterat familjeföretag. Vi kan inte tänka oss en bättre partner på den resan än Ikano och familjen Kamprad.

Ikano ska bidra till Stadiums internationella expansion.
- Vi ser Stadium som ett spännande företag. Med vår bakgrund i detaljhandeln är detta en intressant investering och vi ser fram emot att vara med och utveckla Stadium, säger Birger Lund, VD för Ikano.
- Ikano är familjen Kamprads företag och det drivs av en entreprenörsanda. Stadium har skapats på samma sätt, med två bröder som startat en butik och byggt företaget därifrån. Därför tycker vi att det är spännande att vara med på en resa med Stadium och vi tror att vi kan bidra till att utveckla företaget, säger Birger Lund till SvD.se.

Ulf Eklöf medger att det har funnits ett stort intresse för köp av delar av företaget.
- Vi ville ha in en delägare som ser på verksamheten långsiktigt. En detaljhandlare som förstår villkoren i vår bransch, och vi kunde inte ha hittat en bättre partner, fortsätter Ulf Eklöf.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.