Malmö Redhawks skuld växer

Malmö Redhawks skriver miljonavtal med nya spelare, men gör inte rätt för sig och betalar Malmö kommun. Nu har kommunen fått nog och stoppar utbetalning av bidrag.
Malmö Redhawks har en miljonskuld till kommunen. Men totalt saknas ca tre miljoner kronor.
– Jag har inte siffrorna i huvudet, men någonstans där ligger det, bekräftar Mats Engstrand, tf ordförande i föreningen, till Sydsvenska Dagbladet.
Före maj månads utgång ska Percy Nilsson betala in ett okänt belopp till klubben som i sin tur ska skicka pengar till kommunen.

Leverantörsskulder från den senaste säsongen har vuxit i omfattning och för Mats Engstrand, ordförande när nu Percy Nilsson har tagit en timeout, ska klubben göra rätt för sig inom den närmaste veckan.
Engstrand förklarar dessutom att han personligen sökt upp fritidskommunalrådet Lynn Ljungberg (s) och förklarat att klubben saknar likvida medel.
– Redan för en månad sedan var jag uppe på kommunen och förklarade att vi hade en akut likviditetskris och att vi skulle betala senast den sista maj. Det insinueras att vi i första hand skulle köpa spelare, men så är det inte. Vi är mycket medvetna om att vi först och främst ska betala våra skulder.

I takt med att inflödet ökar ska klubben, enligt ett beslut, först åtgärda skatteskulderna och sedan betala spelare och anställda.
Redhawks är ett typiskt exempel på dagssituationen i många klubbar. De som ägnar sig åt vinterverksamhet har som allra sämst likviditet just nu. Det finns inga matcher som genererar pengar och sponsorintäkterna är som allra sämst på våren.

Kommunen stoppar nu alla bidrag till Redhawks och det innebar klubben varken får konsulentbidrag eller lokalt aktivitetsstöd.
– Det är oerhört provocerande att klubben tecknar dyra avtal med nya spelare och tränare, men samtidigt inte gör rätt för sig gentemot oss, säger fritidskommunalrådet Lynn Ljungberg (s).
Faktura efter faktura har förfallit till betalning.
- De har en hedersuppgörelse med oss och vi har haft en bra relation, men det går inte att försöka med en sån uppgörelse en gång till.
Han syftar på fjolåret när skulderna till kommunen också växte, men då parternades enades om att klubben fick ett visst avdrag mot en höjd hallhyra i år.
– Styrelsen måste förstå att man har ett ansvar, betonar Lynn Ljungberg.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.