Skistar vill expandera igen

Skistar vill växa igen. Nu vill bolaget köpa Trysil, Norges största skidanläggning, och köpesumman beräknas till 250 miljoner kronor.
Parterna har diskuterat ett köp en längre tid och nu vill styrelsen i Trysilfjell AB rekommendera sina aktieägare att sälja till börsnoterade Skistar. Trysilfjellets 23 ägare ska få betalt i en kombination av Skistaraktier och kontanter. Störst ägare i Trysilfjellet är Trysil Kommun med 22 procent av aktierna.
Vid en extra bolagsstämma på måndag ska aktieägarna ta ställning till budet.
- Jag vill inte kommentera priset i dag, utan vi återkommer till det på måndag", säger Skistars VD Mats Årjes.
Vid ett övertagande växedr Skistar med 25 procent och får en tredjedel av den norska skidmarknaden. Sedan tidigare äger Skistar även Hemsedal i det västra grannlandet.
- Med den här affären kompletterar vi vår mera alpina anläggning i Hemsedal med en mera familjär anläggning, säger Magnus Sjöholm, vice vd och ekonomidirektör i Skistar.
Bolaget ser en nordisk marknad och betydelsen av att få många barnfamiljer när nu företagen inte längre väljer fjällen lika ofta vid sina resor.
I planerna för Trysil finns nya liftar och större kapacitet för konstsnö.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.