Toppklubbar kräver mera pengar

Fotbollens internationella storklubbar kräver större del av miljardintäkterna från VM i Tyskland 2006.
G-14-organisationen bestående av 14 storklubbar låter sig inte längre nöjas med förklaringarna från Fifa och Uefa.
Fifa har sitt säte i Schweiz och därför har G-14 begärt att få saken prövad hos den schweiziska konkurrensmyndigheten. Blir det ingen respons överväger G-14 att gå vidare till Europadomstolen.

Det handlar om att klubbarna anser att de tar ansvar för spelarna som sedan lånas ut till landslagen. Därmed anses det naturligt att G14-gruppen som arbetsgivare också får del av intäkterna vid VM.
BBC har gjort en undersökning som påvisar att en landslagsspelare ägnar 80 procent av sin tid i klubblaget och 20 procent av sin tid till landslaget.

Därför har de europeiska toppklubbarna gått samman och kräver ändring.
- De stora internationella tävlingarna mellan landslag genererar oerhörda summor som inte klubbarna får någon del av alls, säger Thomas Kurth, ordförande för G-14 till BBC.
– Enligt vår analys är vi bundna vid att släppa våra spelare till landslagen, men vi är inte bundna vid att göra det gratis, säger Karl-Heinz Rummenigge som är ordförande i Bayern München och vice ordförande i G-14.

Fifas ordförande Sepp Blatter hävdar bestämt att det är fel att kritisera Fifa eftersom större delen av pengarna betalas ut till de nationella fotbollsförbunden.
Medlemmarna i G14: Juventus, Milan, Inter, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Barcelona. Real Madrid, Valencia, Paris Saint Germain, Olympique Marseille, Lyon, Ajax, PSV Eindhoven och Porto.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.