Agenten är inte misstänkt

Misstankarna mot IFK Göteborgs ledning och Peter Ijeh kvarstår. Däremot är Ijehs tidigare spelaragent inte längre misstänkt i utredningen om klubbens misstänkta skattebrott.
Det meddelar Lars Lithner, vice chefsåklagare vid ekobrottsmyndigheten.
- Han är avförd från förundersökningen, säger Lithner till Göteborgs-Posten enligt TT.

Utredningen ska pågå under sommaren. Åklagaren räknar med att tidigast i slutet av juli kunna presentera en eventuell slutdelgivning till de misstänkta.
Åklagaren tar sedan ställning i augusti till åtal mot någon eller några av de inblandade.

Utredningen gäller Peter Ijehs övergång från Malmö FF till IFK Göteborg. Det berör den miljon kronor han fick av klubbens kassör personligen när han skrev på övergångspapper.
Lön eller gåva är frågan och i så fall konsekvenserna för beskattning och sociala avgifter.

När Ijeh skulle kosta nästan nio miljoner backade IFK Göteborg. Med skatt och sociala avgifter på bonusen på en miljon kronor, plus månadslönen 47 000 i tre år, skulle den totala kostnaden för klubben bli så stor som 8 645 000 kronor.
Vid husrannsakan upptäcktes två kontrakt för Peter Ijeh.

- Vi hittade ett kontrakt från i augusti 2003 som innehåller en sign on-bonus på en miljon kronor tillsammans med en månadslön på 47 000 kronor. -- Sedan har vi hittat ett annat, troligtvis från december samma år, som inte innehåller någon sign on-bonus och där månadslönen är på 40 000 kronor, bekräftade Lithner.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.