AIK hotas av konkurs

AIK blöder. Konkursen är hotande nära om inget radikalt sker. Med en miljon kronor i minus varje månad tvingas klubbens ledare hitta en akutplan för att rädda verksamheten
Det egna kapitalet understiger hälften av det egna registrerade aktiekapitalet och därför har styrelsen gjort en ny balansräkning för att få en total bild. Nu värderas alla tillgångar för att justera det egna kapitalet.
Det ger tillfällig respit, men på sikt är det ingen lösning.

- Ett jäkligt allvarligt läge, säger Björn Davegårdh, redaktör på Börsveckan, som för Aftonbladets del har tittat på delårsrapporten.
Problemet är att AIK till vis del har kvar sina utgifter från allsvenskan. Exempelvis har Andreas Andersson och Derek Boateng löner egentligen omöjliga löner för division I. Därtill har sponsorintäkterna minskat avsevärt efter degraderingen ur högsta serien.

Då hjälper det inte att publiksiffrorna faktiskt har överträffat budgeten.
- Det finns ett hot om konkurs. AIK måste få in pengar, säger Björn Davegårdh.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.