Annika Sörenstam köper herrgård

Tiger Woods har nyligen skaffat en lägenhet i Stockholm. Nu ska också världens bästa kvinnliga golfare, Annika Sörenstam, bli stockholmare, åtminstone på ledig tid.
Hon uppges vara spekulant på en herrgårdsvilla i Stockholms skärgård, enligt Realtid.se. Världsettan är mycket intresserad av Fagerdala gård på Värmdö.
En magnifik herrgårdslik byggnad sett både till färgen och designen. Utropspriset är 9,3 miljoner kronor.

Annika Sörenstam har länge letat efter ett eget hus i Stockholm. Pappa Tom och mamma Gunilla har hjälpt henne i sökandet. I Fagerdala Gård, byggt 1850, tycks de ha hittat rätt.
Den 295 kvadratmeter stora gula villan, på en tomt om 11 956 kvadratmeter, har tre plan och standarden är hög efter en omfattande renovering.

Här får Annika Sörenstam tillgång till bl a två stora sällskapsrum, en salong med öppen spis och utgång till terrass, en matsal och ett antal sovrum. Därtill en vind med bastu och relaxavdelning.
Från de stora terrasserna får hon utsikt mot Brevikssundet mellan Strömma och Djuröbron och som grannar kan hon räkna familjen Wallenberg och Olof Stenhammar.

Inom bara några kilometer finns tre golfbanor, nämligen Fågelbro Golf & Country Club, Wermdö Golf & Country Club och Ingarö Golf Club.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.