Ijeh fick betalt i aktier

Hösten 2003 när Peter Ijeh redan var värvad insåg styrelsen i IFK Göteborg att man inte kunde uppfylla alla villkor. Det var då som kasssören Janne Nilsson skänkte Peter Ijeh ett stort antal OTC-aktier.
Ijeh sålde aktierna och behövee endast skatta för 30 procent av det noterade värdet.
Det är bakgrunden till skattrazzian i IFK Göteborg.
Advokat Staffan Edh, som representerar klubbens ordförande Bengt Halse, går nu ut och berättar om sanningen.

Peter Ijeh fick cirka en miljon kronor netto och affären kostade Janne Nilsson, ofta kallad ”Janne Plånbok”, lika mycket, enligt Dagens Nyheter.
– Det här är ett brukligt sett att föra över tillgångar på. Affären är registrerad på banken, Ijeh har deklarerat för den och fick i december en skattsedel för 2004. Nu väljer myndigheterna plötsligt att göra en omfattande insats. Vad är det för nytt som tillkommit?, undrar Staffan Edh.

Kassören Janne Nilsson vill ännu inte uttala sig i media om vad han gjorde och hur han resonerade. Med Edh berättar:
– Janne Nilsson, som just sålt sin firma och brinner för IFK, sa att han kunde hjälpa till, säger Staffan Edh och avser upptäckten hos styrelsen att klubben saknade pengar till ersätta Ijeh för en s k signing-fee.

Därmed genomfördes affären där Janne Nilsson skänkte Peter Ijeh ett stort antal OTC-aktier.
Ijeh sålde aktierna och behövde endast skatta för 30 procent av det noterade värdet.
Sedan betalade Ijeh tillbaka cirka 300 000 kronor till Janne Nilsson och behöll resten själv

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.