Malmös lyckade förhandlingstaktik

Själv får han 900 000 kr i ny månadslön medan Malmö FF får 46 miljoner i övergångspengar. Så går det till när Markus Rosenberg blir nästa svenska fotbollsproffs i Ajax.
Markus Rosenberg är beredd att skriva på ett fyraårskontrakt som ger honom cirka 900 000 kronor i månaden plus förmåner.
Dessutom får han också få en sign on-bonus i storleksordningen 5-10 miljoner kronor.

Nu klarnar alltså den spelaraffär som så länge varit aktuell och där Rosenberg utpekats som ny i en rad klubbar.
Men slutligen ingår Malmö FF och Ajax en ny affärsuppgörelse. MFF och Ajax är muntligen överens om villkoren, det bekräftas på Malmös hemsida på söndagen.

Rosenberg ska nu göra klart med de personliga villkoren. Han flög på söndagen till Amsterdam för att läkarundersökning och de slutliga förhandlarna sitt eget kontrakt.

MFF sa ja till Ajax sista bud och avgörande blev klausulen om mera pengar den dagen då Rosenberg går vidare i karriären.
Det är en förmånlig vidareförsäljningsklausul. Här kunde skåningarna vara tålmodiga då klubbens behov av pengar inte är så stort i dag.

Markus Rosenberg ingår i A-landslaget, även om han inte spelade mot Malta, och först efter onsdagens möte med Norge väntas övergången bli officiell. Därför vill Malmös klubbdirektöre Hasse Borg inte uttala sig.
Det gör däremot Ajax vdn Arie van Eijden som har förhandlat och nu bekräftar uppgifterna som har läckt ut.

Ajax första bud om fyra miljoner euro (37 miljoner kronor) möttes av Malmös krav om 6 miljoner euro (55 miljoner). Sedan enades parterna slutligen om 5 miljoner euro (46 miljoner).
Rosenberg blir därmed den näst dyraste spelaren från Sverige till utlandet efter Zlatan Ibrahimovic, som Malmö sålde för drygt 82 miljoner kronor sommaren 2001.

Här är de främsta spelaraffärerna
1. Zlatan Ibrahimovic, Malmö FF - Ajax, 2001, 82 miljoner.
2. Markus Rosenberg, Malmö FF - Ajax, 2005, 46 miljoner.
3. Fredrik Ljungberg, Halmstad - Arsenal, 1998, 40 miljoner.
4. Andreas Andersson, IFK Göteborg - Milan, 1997, 30 miljoner.
5. Johan Elmander, Örgryte - Feyenoord, 2000, 25 miljoner.
5. Jesper Blomqvist, IFK Göteborg - Milan, 1996, 25 miljoner.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.