Marta är bäst betald

Umeå IK:s brassestjärna Marta tjänar runt 100 000 kronor i månaden och har den bästa månadslönen av damproffsen i Sverige.
Nya uppgifter visar hur damfotbollens främsta namn börjar få riktigt bra betalt.
Även Hanna Ljungberg och Malin Moström tjänar bra. Malin Moström toppar löneligan bland de svenska landslagsspelarna med 370 819 kronor, enligt uppgifter från inkomståret 2003, som är den senaste tillgängliga deklarationen.

Malins klubbkompis i Umeå, Hanna Ljungberg och Malin Andersson, Malmö FF, passerade också 300 000 kronor, enligt Expressen.
Malin Anderssons har ändå inte mer än ett halvt basbelopp, i år 19 700 kronor i månaden, från Malmö, men till det kommer en inkomst från jobbet som polis.
Men stjärnorna får också betydande belopp tack vare sina sponsorkontrakt. Malin Moström och Hanna Ljungberg har ersättning från Puma och Hanna Ljungberg från Craft.

Marta Vieira da Silva var garanterad 20 000 kronor i månaden efter skatt redan i fjol. Plus andra förmåner. Till i år har Marta höjt sin lön och enligt uppgifter i Västerbottens-Kuriren når hon upp i nästan 50 000 kronor. Hennes höga lön motiveras inte bara av fotbollskunskapen utan också PR-värdet.
50 000 kronor blir hennes ersättning när skatt och sociala avgifter är betalda. Med tillägg i olika förmåner har hon en lön som motsvarar 100 000 kronor i månaden före skatt. Därmed är hon bättre betald än många i herrarnas allsvenska.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.