Modo förlorade 13 miljoner

– Får vi inte balans i ekonomin går det åt skogen, sa Modo-ordföranden Åke Eklöf vid föreningens årsmöte och medgav att klubbens situation är hotande.
– Det har varit ett historiskt år som vi kanske aldrig mer får uppleva. Jag ska inte säga att vi blev lite förblindade, men… ja, kanske åt det hållet, sa Åke Eklöf.

Mycket hände i Örnsköldsvik, kanske mer än i någon annan hockeystad.
Proffsspelare kom hem i parti och minut, intresset stegrades till kokpunkten, laget blev favorittippat – men där pengarna försvann i en strid ström och snart nog också förhoppningarna.

Som om inte det var nog så startade klubben också bygget av Framtidsarenan.
Ett mycket turbulent år där åtskilliga av föreningens ledare har ställts på svåra prov.

Ekonomin försvagades betydligt och nödvändigheten av nya pengar är stor.
– Men vi anser oss ha läget under kontroll. Lönekostnaderna har på senare år stuckit iväg något oerhört och där måste klubbarna hjälpas åt, säger Åke Eklöf till Örnsköldsviks Allehanda.
– Vår marknadsavdelning har gjort ett bra jobb, men vi måste höja vår målsättning ytterligare ett snäpp.

Säsongen innebar ett underskott på 2 631 000 kronor och det innebär att klubben har tappat 13 miljoner under de tre senaste vintrar och därmed har det egna kapitalet sjunkit till 5 821 000 kronor.
- Flera negativa år kan vi inte ta, betonade Åke Eklöf.
Nye tränaren Harald Lückner flyttar från Karlstad till Örnsköldsvik under juli, men har hittills haft en minimal trupp att jobba med. Ovissheten runt NHL och alla spelare är större i Modo än i någon annan föreningen.


Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.