Skatteexperten har tröttnat

IFK Göteborgs heder och trovärdighet ställs på sin spets. Fyra av de största sponsorerna avvaktar förundersökningen, men utesluter inte åtgärder och samtidigt hoppar skattexperten av, han som stod bakom Ijeh-upplägget.
- Oavsett vad som hänt har IFK fått en stämpel på sig, säger Stefan Alvarsson hos Blåvitts huvudsponsor Adidas.
Hos Volvo personvagnar, den andra huvudsponsorn, avvaktar. I parternas kontrakt finns en klausul som kan häva avtalet vid dopnings- och knarkbrott, samt av affärsetiska skäl.

- Det kan det här absolut bli fråga om, säger Bengt Kjellberg, PR-direktör på Volvo som är IFK:s andre huvudsponor, till Göteborgs-Posten.
Ica är den allra största partnern. Uppgifter gör gällande att Ica sponsrar klubben med 32 miljoner under fem år. Nu inträffar denna skandal, lagom som ett avtal löper ut. Ett avtal som bygger på ett samarbetet sedan 33 år tillbaka.

- Än så länge gör vi ingenting. Vi får se vad utredningen kommer fram till, om det är ett brott eller inte. För framtiden bör hela skattesystemet ses över. Det får inte finnas några kryphål, säger Peter Wiklander på Ica
Helt klart är att IFK Göteborgs skatteexpert Ingemar Olsson funder på att sluta med sitt frivilliga uppdrag i klubben.

- Jag drar nog ned på engagemanget.
IFK Göteborg anlitade just Ingemar Olsson när Peter Ijeh skulle värvas från Malmö FF hösten 2003.
Nu kritiseras samme Olsson
Efter ekobrottsmyndighetens tillslag i onsdags förklarade Blåvitts - Hade skatteexpertisen sagt nej, så här kan man inte göra, då hade vi inte gjort det, menade IFK:s styrelseledamot Tore B Carlsson.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.