Blåvitt-härvan växer

Det finns en ny misstänkt i Blåvitt-affären. Men namnet är hemlighållit
Skattehärvan kring IFK Göteborg växer. Det är Expressen som avslöjar att ytterligare minst en person är delgiven misstanke om grovt skattebrott.
Två personer har friats i utredningen, agenten Gunnar Grynner och Peter Ijeh själv, vilket framkom i förra veckan.

Men sedan tidigare är ytterligare tre personer, Bengt Halse, Janne Nilsson och Mats Persson, delgivna misstanke om brott.
Nu vill varken åklagaren Lars Lithner eller de offentliga försvararna, lämna ut namnet på den person som också har hörts närmare om fallet.

Klart är att advokat, Jonas Lauritzen, försvarar en person och I Expressen:
- Jag tänker inte berätta vem jag representerar. Det är en sak mellan mig och min klient. Jag vill inte att hans namn når offentlighetens sken. Just nu är det här väldigt känsligt, det kommer att komma fram tids nog, säger Lauritzen.

Vad som har framkommit är att polis och åklagare har hört omkring tio personer.
- Vi har hört personer kring IFK Göteborg som alla är duktiga på ekonomi, berättar Lars Lithner.

Advokat Per E Samuelson försvarar Blåvitts klubbdirektör Mats Persson:
- Vad jag och min klient har gjort eller inte gjort tänker jag inte berätta.
Samuelsson kritiserar åklagarens arbete:
- Detta är ett skott i mörkret från en åklagare som inte kan skattelagarna.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.