Idrotternas jakt på OS-medverkan

För respektive idrott är ett klartecken till OS-medverkan från IOK värt hur mycket som helst i båda pengar och status.
Det är nu avgörandet kommer. IOK:s kogress 3–9 juli ska inte bara utse en OS-stad 2012 utan också bestämma vilka idrotter som ska få medverka.
Varje idrott ska synas och en utvärdering ska ske om vilka sporter som bör ingå i ett OS: Det beslutet tog IOK för två år sedan.

Allt för att OS ska behålla rang och värdighet. Allt i syfte att värna om de populäraste idrotterna och därmed att nya utövare lockas i framtiden.
Fem nya idrotter är aktuella, nämligen golf, squash, rullskridskoidrotter, karate och rugby. För att de ska väljas in som OS-idrott krävs två tredjedelar av rösterna.

Men det gäller också att det finns utrymme. Dvs det måste försvinna några av de nuvarande idrotterna. Max 28 idrotter tillåts.
Trängseln och konkurrensen i sommar-OS är stor. Varje idrott måste få minst 50 procent av delegaternas röster.

– Efter Aten-OS känner vi att vi måste kolla att alla håller måttet. Det är så mycket jobb bakom att det är viktigt att det blir bra, säger IOK-delegaten Gunilla Lindberg till Sydsvenska Dagbladet.
– Jag tror inte det blir några nya idrotter. Traditionen är väldigt stark, säger Stefan Lindeberg, SOK:s ordförande.

Tidigare har IOK-presidenten Jacques Rogge sagt att han gärna byter ut baseboll, softboll och modern femkamp till förmån för rugby och golf.


Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.