Smarta lösningar avgörande i NHL

Både ägareföreningen NHL och spelarfacket NHLPA vill i det längsta förneka att det nu är klart att det blir hockeyspel i vinter igen. Men de har inget annat val än att komma överens och att återuppta NHL igen.
Media och sponsorer är på väg att tappa intresset. Publiken likaså. Men det är just åskådarna som blir de stora vinnarna när det blir spel igen. Med billigare biljetter och stora regeländringar blir hockeyn mera underhållande.
Klubbägarna i NHL tycks till slut få igenom sin vilja om ett lönetak och en lönekostnad som bygger på omsättningen i ligan.

I Aftonbladet skriver Mats Wennerholm om ett nytt och större behov av sinnrika affärskonstruktioner.
Plus fri bil, fritt boende och förmodligen fri rysk kaviar.
Om rika klubbägare och sponsorer som går en bakväg och betalar spelare via andra bolag i form av sponsorpengar eller andra ekonomiska lösningar.

”Bilaga 1” och ”Bilaga II” som gäller redan i dag många avtalsskrivningar inom många idrotter blir ännu viktigare i NHL.
Det finns alltid sätt att betala de största stjärnorna.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.