Försäkringen värd miljoner

Värdet av att ha riktig försäkring är bevisad än en gång. När Andreas Andersson tvingas lägga av som fotbollsspelare kan AIK få så mycket som upp emot nio miljoner kronor tack vare att klubben tecknade en försäkring 1999.
- Det finns en försäkring hos Folksam och utredning pågår nu, avslöjade Johan Wibäck, styrelseledamot i AIK Fotboll AB, när Andreas Anderssons slutliga ställningstagande blev offentligt.
AIK:s styrelseordförande Per Bystedt bekräftar att försäkringen hos Folksam kan ge så många som nio miljoner kronor.

- De pengarna ska delas mellan AIK, de som hjälpte till att finansiera köpet av Andreas och Andreas själv i någon form av pensionsavsättning, säger han till AIK:s webbradio.
Per Bystedt vill inte gå in på fördelningen, men för hårt skuldsatta AIK är beskedet om eventuell miljonutbetalning oerhört välkommen.

Samtidigt får också Andreas Andersson pengar och dessutom får de riskkapitalister som har hjälpt AiK tillbaka en del av den investering som gjorde när AIK köpte Andreas från Newcastle för sex år sedan.
Andreas Andersson hade ett par framgångs år i AIK, men dubbla korsbandsskador har gjort de senaste åren eländiga.

I år har han gjort ett försök att återkomma, men kroppen säger ifrån och beslutet att sluta som aktiv har sakta smugit på honom.
I stället ska Andreas ingå i AIK:s lagledning tillsammans med huvudtränaren Rikard Norling och Nebojsa Novakovic.

- Jag har funderat på vad som jag ska ägna mig åt om jag skulle fortsätta provocera knät, säger han.
Sex matcher har han gjort från start för AIK i Superettan i år. Men nya skador, förslitningar på grund av knäproblemen, har sakta urholkat han ambition. Andreas har pratat med läkare och slutligen funnit att han som 31-åring gör bäst i att sluta.

Ursprungligen kommer han från västgötska Hova, via debuten i allsvenskan för Degerfors 1994 kom han till IFK Göteborg och gjorde succé. Milan värvade honom, i samma veva som Jesper Blomqvist (också han förfäljd med knäbesvär i flera år).I den italienska storklubben fick Andreas bara spela 13 matcher (han gjorde två mål) och köptes sedan av Newcastle.
AIK gjorde en enorm satsning 199 när Andreas Andersson köptes för cirka 20 miljoner kronor inför klubbens satsning i Champions League.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.