Juristernas kamp bakom Anja Pärson

De är osams och ändå inte. Anja Pärson och Eurosport stämmer varandra, men det hindrar inte Anja från att delta i Eurosports OS-serie "Mission to Torino", som sänds i 54 länder. Under tiden får juristerna göra upp.
Historien är onekligen motsägelsefull. Parterna är osams men samarbetar likväl.
Rättsprocessen har dock gått så långt att det måste bli en juridisk uppgörelse.

Bakgrunden är att tv-kanalen olovligen använde Anja Pärson ansikte i en förhandsreklam inför en dokumentärserie lagom före VM i fjol. Det skedde utan en riktig överenskommelse. Därmed var det skäl till att dra igång rättsprocessen enligt Martin Klette vid Wagnssons advokatbyrå.
- Anja Pärson är i dagsläget en av världens bästa kvinnliga alpina skidåkare och har ett högt värderat varumärke, menar Klette.
Ersättningskravet löd på 80 000 kronor.

Eurosport hade dessförinnan godtagit att betala just 80 000 kronor, men stämningsansökan var redan lämnad och plötsligt uppstod också domstolskostnader om 40 000 kronor.
Nu hävdar Eurosport att Anja Pärsons jurist inlett en process helt i onödan.
- Eurosport har vid två tillfällen frågat efter kontouppgifter för att fullgöra betalningen, säger Per Eric Alvsing, advokat vid Advokatfirman Vinge.
Eurosport stämmer nu Anja på 40.000 kronor för att täcka kanalens rättegångskostnader

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.