Miljonbelöning väntar Henke&co

Sponsoravtalen blir allt större. Rekordbelöningar väntar lagen i fotboll-VM nästa år. Redan nu står det klart att de 32 lagen ska dela på två miljarder kronor.
Nu är inte två miljarder lika med ca 60 miljoner per nation utan placeringen påverkar också bonussystemet. Men de höga ersättningsnivåerna påvisas med all tydlighet.

Fifa (Internationella fotbollförbundet) har meddelat att förhandlingarna med tv-bolag och sponsorer har genomförts med mycket lyckat resultat. Därmed finns det två miljarder kronor att dela på. Det innebär en ökning med 38 procent.

Sverige är på god väg mot slutspelet och inte bara tävlingsinstinkten vägleder utan även lockelsen av stora pengar.

Svenska Fotbollförbundet har blivit en vinstmaskin i takt med framgångarna. Förbundet har kunnat höja kraven på sponsorerna och konsekvensen är en omsättning om ungefär en halv miljard kronor

- Nu har vi tre raka mästerskap bakom oss som genererat stora överskott och det har givit oss möjlighet att investera i svensk fotboll. Vi har en tydlig princip och det är allt överskott skall ut i verksamheten, säger Sune Hellströmer på förbundet.

När VM lottas den 9 december vid Fifas exekutivmöte ska frågan om poängbonus diskuteras. Systemet med utdelning har aldrig genomförts vid ett VM-slutspel men testades av det europeiska fotbollförbundet (Uefa) vid EM-slutspelet förra sommaren. Sverige nådde kvartsfinal och fick 33 miljoner kronor.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.