Skulderna växer igen i Örgryte

- Det viktigaste är att lyfta fram problemen, att inte hymla om vår situation. Det andra är att visa hur vi skall lösa det. Det här är ingen unik situation, utan det är flera klubbar som har det kämpigt, säger klubbdirektören.
Örgryte IS är ständigt aktuell hos kronofogden i Göteborg. Nu är skulden uppe i nära 1,1 miljon kronor ligger.
- Vi har goda kunskaper om hur vi skall hantera situationen, men det är en fight hela tiden. Mestadels handlar det om skatteskulder, men det finns även den del leverantörer som inte har fått betalt, säger Stefan Herre Eriksson i
Göteborgs-Posten.

Han blev nyligen blev klubbdirektör, väl medveten om förutsättningarna.
- Vår likviditet är så oerhört ansträngd. En förklaring är att vi har tappat publikt, men inte heller marknadsintäkterna ligger i nivå med budget.

Utan ideliga spelarförsäljningar, som Marcus Allbäck, Johan Elmander, Afonso och senast Paulinho är frågan var ÖIS skulle befinna sig i dag. Den ekonomiska verkligheten fortsätter att vara besvärlig för Örgrytes ekonomi under flera år varit oerhört ansträngd.

2003 var ett katastrofalt år. Klubben tvingades redovisa ett driftsresultat på minus 12,6 miljoner kronor. En förbättring i fjol gav hopp om en
ljusnande framtid, men i dag har kronofogden vissa önskemål. En skatteskuld på 1 089 304 kronor och en tv-avgift på 1 222 kronor skapar tvivel.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Med över 165 000 gymnaster, aktiva och ledare under 20 år är gymnastiken en av de största barn- och ungdomsidrotterna i Sverige. Nu har ett nytt samarbete med Bris inletts för att tillsammans göra idrotten tryggare för barn.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen