Skulderna växer igen i Örgryte

- Det viktigaste är att lyfta fram problemen, att inte hymla om vår situation. Det andra är att visa hur vi skall lösa det. Det här är ingen unik situation, utan det är flera klubbar som har det kämpigt, säger klubbdirektören.
Örgryte IS är ständigt aktuell hos kronofogden i Göteborg. Nu är skulden uppe i nära 1,1 miljon kronor ligger.
- Vi har goda kunskaper om hur vi skall hantera situationen, men det är en fight hela tiden. Mestadels handlar det om skatteskulder, men det finns även den del leverantörer som inte har fått betalt, säger Stefan Herre Eriksson i
Göteborgs-Posten.

Han blev nyligen blev klubbdirektör, väl medveten om förutsättningarna.
- Vår likviditet är så oerhört ansträngd. En förklaring är att vi har tappat publikt, men inte heller marknadsintäkterna ligger i nivå med budget.

Utan ideliga spelarförsäljningar, som Marcus Allbäck, Johan Elmander, Afonso och senast Paulinho är frågan var ÖIS skulle befinna sig i dag. Den ekonomiska verkligheten fortsätter att vara besvärlig för Örgrytes ekonomi under flera år varit oerhört ansträngd.

2003 var ett katastrofalt år. Klubben tvingades redovisa ett driftsresultat på minus 12,6 miljoner kronor. En förbättring i fjol gav hopp om en
ljusnande framtid, men i dag har kronofogden vissa önskemål. En skatteskuld på 1 089 304 kronor och en tv-avgift på 1 222 kronor skapar tvivel.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.