Tony Rickardsson i förbrytarhärva

Tony Rickardsson är hårt pressad efter avslöjandet att en av hans främsta sponsorer har stark koppling till den undre världen. I intervjuer vägrar Tony att närmare diskutera fakta. Företaget Mai Kai och dess ägare förser Rickardsson bl a med en Ferrari, en lyxbil värd runt två miljoner kronor
Företaget Mai Kai AB ägs av en kontroversiell företagare som under många år beskrivits som ”Maffiabankiren X”. Han och hans företag har figurerat i en rad brottsutredningar där den 62-årige ägaren eller hans företag på olika sätt stöttat yrkesförbrytare. Själv har företagaren exempelvis vittnat till fängslade affärspartners förmån. Han har besökt dem i häkte. Låtit dem disponera sina bilar. Allt enligt Dala Demokraten.

Själv är Tony Rickardsson mycket förtegen. När han konfronteras med sanningen om sponsorn tillika företaget som har all lånat ut mångmiljonbelopp till förbrytare blir han ställd.
- Vad sa du?! Nej, det hade jag ingen aning om. Men det är bra, då vet jag det. Tack ska du ha. Vi hörs. Hejhej, säger Tony Rickardsson och lägger på luren när DD-reportern försöker intervjua honom.
Inte heller tv-sportens försök till en intervju på torsdagen ledde till några fylliga svar.
- Nu koncentrerar jag mig på speedway. Det där får vi ta senare, sa en märkpart pressad Rickardsson

Men nu går mediadrevet runt Richardsson. Media vill ha svar på hur han kan ha sådan god relation med en person som direkt förknippas med undre världen. Mannen och hans företag Mai Kai företag förekommer i en rad märkliga fall. Den 62-årige privatbankiren har vid ett upprepat antal tillfällen åtalats för grovt häleri med stulna bilar eller medhjälp till ekobrott genom sina mångmiljonlån. Men han har alltid friats.

Dala Demokraten redovisar hur en livstidsdömd mördaren får permis från Kumlafängelset och hämtas av en annan förbrytaren i en ny Mercedes, ägd av dalaföretaget Mai Kai. Den 62-årige bil- och hästhandlare är omskriven som ”Maffiabankiren X”. Han har under de senaste tio-tolv åren varit misstänkt, häktad och till och med åtalad för en rad brott - utan att bli dömd.
Runt 62-åringen finns en rad fall med grovt häleri, hembränning, skumma affärer runt bilar. Det är klarlagt att han är privat bankir åt yrkesförbrytare.

Götabanken i Falun blev under tidigt 90-tal svenska maffians egen bank. 62-åringen har själv berättat att han lånade ut 470 miljoner (470 000 000!!) kronor till en av sina kriminella kontakter.
Av de här 470 miljonerna lånades 45 665 425 kronor ut till finansiering av en rad köp av skalbolag i den så kallade A-presshärvan som fick stor uppmärksamhet. En finansman köpte upp en rad företag, bland dem fem tidningar ur A-pressen, men drev sedan bolagen i konkurs.

Polisens utredningsarbete visade hur X på några timmar kunde tjäna 625 000 kronor genom att under samma tid låna ut 25 miljoner. På det här viset har han skaffat sig en stor förmögenhet. Det är därför som han har kunnat sponsra Tony Richardsson

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.