Bolag i mängd, än sen då?

Slipsarna skapar riskbolag, och marknadsbolag, och investmentbolag och aktiebolag och det talas om Europaanpassning och spelarköp i mångmiljonklassen. Men vad blir det av det?
Det är Sydsvenska Dagbladets krönikör Åke Stolt som skriver om svensk fotboll kontra internationell fotboll.

"I en internationell jämförelse är svensk elitfotboll, så professionell den än har blivit i lönehänseende, ett glatt amatörsällskap som lever i en drömvärld och med skicklig mascara försöker få den svenska fotbollen att se bättre ut än vad den är.

Och så en hyllning till en spelare som är jordnära och har rätt inställning, kanske just därför också stor framgång:

"Men min veckans man heter Gunnar Heidar Thorvaldsson, målskytten från Island som Halmstad BK hittade när MFF hittade Jesper Bech. Inför det ringa media-intresset, det stora Ullevi ”utan” publik, det antågande busvädret inför Uefa-cupmatchen, sa han:” Skitsamma, det var värre på fiskfabriken.”

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.