En oslagbar duo i Kina

Jan-Ove Waldner går en ny karriär till mötes. Inte nog med succén i OS och klättringen tillbaka till toppen på världsrankingen, där han är 14:e man, nu ska han också öppna krog.
Han gör som bäste polare, Tomas Brolin. Men även om J-O gillar Stockholm och Stureplan väljer han – Kina!
En annan svensk stjärna blir han kompanjon, nämligen Robert Wells. Ett dubbelpar som borde kunna nå segrar, med andra ord.
I Peking ska krogen etableras och arbetsnamnet är Wiking, W&W, Waldner&Wells, som är belägen i ett av Pekings mest kända krogkvarter.
- J-O har en del i restaurangen. Annars är det Peter Nilsson, hans rådgivare, som är huvudman, säger storebror Kjell-Åke Waldner.
Men J-O:s varumärke i Kina är oerhört stort. Pingisen är gigantisk med massor av utövare och Waldners medverkan ger etableringen kraft draghjälp.
Koordinationen i projektet innebär att i slutet av oktober släpper Wells en ny platta i Shanghai och i början av november öppnas restaurangen med Waldner som dörröppnare

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.