De har erkänt!

De har erkänt att det aldrig rörde sig om en gåva utan enbart ett lån. I dag framkommer att Janne "Plånbok" Nilsson och Mats Persson bekräftat ekobrottsmyndighetens misstankar.
Däremot har de lämnat olika förklaringar till varför sanningen har dolts fram till nu, uppger Göteborgs-Posten på måndagen.

Nu anser Ekobrottsmyndigheten att de har klarlagt överföringen av 1,35 miljoner kronor från Stefan Selakovic till ett konto i Luxemburg, där mottagarens namn var märkt "Janne P". Ekobrottsmyndigheten anser att det är klart att det handlar om Janne "Plånbok" Nilsson, kassör hos IFK Göteborg.

Därmed fick han tillbaka sina pengar, dvs den påstådda penninggåvan till Peter Ijeh som väckte ekobrottsmyndigheten på försommaren. Då hävdade Jan Nilson att han tog egna pengar och skänkte dem för att IFK skulle få ett bättre lag.

I själva verket ville han ha tillbaka pengarna. Det fick han också, 1 252 000 kronor plus 100 000 kronor i en slags ränta, pengar som betalades ut via Stefan Selakovic och ett konto i Luxemburg, totalt 1 350 000 kronor.

I dag har IFK Göteborg kallat till en presskonferens kl 14 på Ullevi. Styrelsen höll ett extra insatt möte i går kväll. Utöver styrelsen fanns klubbdirektören Mats Persson och hedersordföranden Gunnar Larsson på plats. Mötet började klockan 18.00 och avslutades strax före midnatt.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.