""De verkligt skyldiga sticker""

- Jag litar inte på folk längre. Jag är så besviken på dessa lögnare som bara sprang i väg för att rädda sitt eget skinn. Vänta och se, det kommer att hända den här Persson i Blåvitt också. De som verkligen är skyldiga sticker direkt. Kvar är de som fått en uppgift och försökt utföra den.
Benny Gustafsson var klubbdirektör i Västra Frölunda. Han hamnade i fängelse. Han känner igen händelseförloppet när nu Mats Persson jagas. IFK Göteborgs utsätts för samma behandling som Benny Pettersson. I dag säger han:

- Jag vill ha upprättelse. Det är för djävligt att jag ska få mitt liv förstört när allt jag gjort är att jobba för en förenings bästa - under regler som är väldigt otydliga. Ledarna i Luelå Hockey gjorde samma sak som jag. Den utredningen lades ner. Och det har pågått likadana skattetransaktioner och bolagsbildningar i massor av klubbar, men det ende som straffats är jag.

Benny Pettersson framträder i Aftonbladet och berättar sin version av fallet. Hur han åkte dit, andra undkom.

- Om jag är biter? Det kan du ge dig fan på! Den här affären har förstört mitt liv. Ingen fattar vad jag gått igenom. Ändå är jag totalt oskyldig.

- Jag har varit inlagd på psyket i olika omgångar. Jag har fått elchocksbehandlingar. Och jag går på så kallad frivård där det ingår stora doser av starka mediciner.

Den tidigare så starke, positive, lyckosamme klubbdirektören i Västra Frölundas hockeysatsning, en man som fick ordning på klubbens ekonomi, en man som fick se sitt lag i SM-final efter några magra säsonger, en man som skapade varumärket "Frölunda Indians" och som levde för hockeyn och klubbens bästa.

- Allt skedde ju i god tro, med hela styrelsens goda medvetande. Vi betalade pengar till spelarnas bolag, ABS (Active Business Support, där bland andra Thomas Sjögren, Stefan Larsson, Christian Ruuttu och Marku Jantunen ingick) och trodde att det var helt okej. Allt skedde med minst två namnunderskrifter från styrelsemedlemmar. Men när det blev rättegång ljög vissa så inihelvete. Trots att jag hade vittnen på min sida blev jag fälld. Offrad.

Dåvarande ordföranden Hasse Andersson gick fri.
- Ja, han ljög sig loss. Hans förhållande till åklagaren var bättre än mitt, särskilt på kafferasterna. Om jag gjorde nåt fel gjorde han minst lika många. Jag minns en rubrik i tidningen när han blivit frikänd: "Nu ska jag fira med en grogg". Men sista ordet är inte sagt än...

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.