""Jag är inte ett dugg orolig""

Nu ska ledare i Elfsborg förhöras om försäljningarna av Anders Svensson och Fredrik Berglund 2001. - Jag är inte ett jävla dugg orolig, säger juristen Rolf Eriksson.
Eriksson skötte affärerna som ska granskas eftersom ekobrottsmyndigheten misstänker grovt skattebrott.
- Jag har inte prioriterat det tidigare, och därför inte börjat med det förrän förra veckan, när jag satte en åklagare på det, som inlett en förundersökning, säger Jan Andersson på ekobrottsmyndigheten i Borås till Borås Tidning.

Spelarna anmäldes och friades förra året men anklagelserna mot föreningen som inte betalade artistskatt vid övergångarna, har inte utretts.

- Det har ju inte hänt ett jota på ett och ett halvt år. Det är väl någon klantskalle som vill ha uppmärksamhet nu efter vad som hänt i Enskede och IFK Göteborg, säger Rolf Eriksson i Elfsborg.

- Även om det fastställs att vi borde betalat artistskatt, vilket ingen hade hört talas om 2001, så är det ett jättesteg till att vi skulle gjort något något brottsligt.

Jan Andersson har inte påverkats av all turbulens i utredningarna av IFK Göteborg och Enskede.

- Det finns inget samband med de andra fallen. Anmälan har legat här sedan i maj 2004 och vi har helt enkelt inte haft tid tidigare, säger han.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.